Wie is Team Agro NL?

 

Team Agro NL is begin 2018 opgericht door: Geertjan Kloosterboer (melkveehouder in Oxe), Henny Verhoeven (melkveehoudster uit Keldonk), Jolanda Kieftenbeld (pluimveehoudster uit Haarle), Tom Dekker (schapenhouder uit Nijeveen), Erik Stegink (varkenshouder en biologisch varkenshouder uit Bathmen), Coen Bosch (biologisch varkenshouder uit Heino) en Caroline van der Plas (eigenaar Farm & Food Communication en oprichter @Boerburgertweet).

 

Sindsdien is het aantal agrarische ambassadeurs en adviseurs steeds verder uitgegroeid. Allemaal mensen die zich samen hard willen maken voor saamhorigheid in de agrarische sector en een positief imago van boeren en tuinders. We stellen alle ambassadeurs op deze pagina graag aan je voor.

Bestuursleden

Ambassadeurs

Adviseurs

Bestuursleden

Jaap Lodders

Voorzitter

Freerk Abma

Vice voorzitter

Annemieke Schinkel

Secretaris

Bram Zonderland

Penningmeester

Thea van Bavel

Bestuurslid

Wilbert van der Post | Bestuurslid Team Agro NL

Wilbert van der Post

Bestuurslid

Ambassadeurs Team Agro NL:

Geertjan Kloosterboer

Melkveebedrijf

Deventer

Jolanda Kieftenbeld

Pluimveehoudster

Haarle

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Vanaf 2010 ben ik wonend en werkend op onze boerderij in Beltrum. Ons kleinschalig, multifunctioneel agrarisch bedrijf staat voor de verbinding met de consument. Een bedrijf waar we TROTS op zijn en dit ook graag laten zien aan de consument. Er wordt teveel over de boeren gesproken, en veel te weinig met de boeren. En dat is de brug die ik graag wil slaan met de samenleving. Dat is ook de reden dat ik mij graag in wil gaan zetten voor Team Agro NL.

Joke Kottelenberg

Melkveehouderij/educatieboerderij

Markelo (Overijssel)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Kinderen moeten al vroeg leren waar hun voedsel vandaan komt. Als educatie-boerin kan ik via Team Agro NL nog meer aandacht aan dit belangrijke onderwerp geven. Het is belangrijk dat mensen al van jongs af aan leren waar hun voedsel vandaan komt en hoe dat voedsel wordt geproduceerd. Wie kan het verhaal beter vertellen dan de boer(in) zelf?

Karin Meijer-Buist

Melkveehouderij

De Lutte (Overijssel)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Ik heb passie voor koeien en vertel aan de maatschappij ook graag wat voor prachtige dieren wij hebben. Ik zet mij graag in voor de dialoog tussen de samenleving en de boeren en tuinders. Mijn motto is: “Neem de tijd om naar elkaar te luisteren, ook als je het niet met elkaar eens bent.

Annemarie Noordman

Varkensbedrijf met varkenstuin

Lemelerveld (Overijssel)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Antje Kingma

Zoogkoeien, boerencamping, theetuin, B&B en voedselmakerij

Dalfsen (Overijssel)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Op en om het platteland gonst het van de kansen, maar zeker ook bedreigingen voor de boerenstand en het boerenland. Alleen de boeren kunnen zelf het echte verhaal vertellen. En het eigen verhaal is per definitie een goed verhaal. De vele hokjes op het boerenland verworden nogal eens tot strijdkampen. Met burgers en buitenlui en onderling. Dat is jammer. Alleen als we het zelf doen, samen, als echt team, komen we tot betere prestaties. En hoe bonter het team, hoe mooier het resultaat. Team Agro NL dus!

Suzanne Ruesink

Melkvee en vleesvarkens, Farm & Country Fair

Aalten (Gelderland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Ik vind het super om de initiatieven die er zijn te bundelen om zo de boer een podium te geven en hem/haar het eigen verhaal te laten vertellen.

Anne Groot Zevert

ZZP’er op varkensbedrijven & uitvinder Farmsuit

Beltrum (Gelderland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Team Agro NL is een nieuwe uitdaging voor mij waar ik met veel enthousiasme mijn tijd en energie in wil stoppen. Naast deze uitdaging ben ik in Beltrum ook actief in het verenigings- en bestuursleven o.a. bij onze muziekvereniging waar ik trompet blaas. Van kinds af aan heb ik mij sterk verbonden gevoeld met de agrarische sector. Ik wil die verbinding koesteren maar ook graag veel meer delen; Delen om bruggen te slaan; Delen om boer en burger dichter bij elkaar te brengen; en delen om van elkaar te kunnen blijven leren. Ik hoop dat ik veel bij kan dragen aan de dynamische en innovatieve agrarische sector. Dé sector die het verdient om gewaardeerd te worden.

Dimitry Verduyn

Dierenarts

Joppe (Gelderland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Er bestaan nog te veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw. Het is aan de boeren, tuinders en mensen werkzaam in de agrarische sector zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media. Waar het normaal was dat men wist hoe ons voedsel tot stand komt is dat nu minimaal. Door verkeerde voorlichting en framing van onze agrarische sector komen er onjuiste verhalen in de wereld.

Janet Mensink | Ambassadeur Team Agro NL

Janet Mensink

Melkveebedrijf

Westerhaar

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Ben van huis uit niet opgegroeid op een boerenbedrijf. Weet dus hoe een burger kan denken over de boer. Daarom wil ik mij graag inzetten om het eerlijke verhaal vanuit onze prachtige sector naar buiten te brengen zeker nu in deze roerige tijden.  Want dat we werkzaam mogen zijn in een prachtige en dynamische sector is een feit. Afhankelijk van de seizoenen en vaak 24/7 klaarstaan voor onze dieren. Doordrenkt met de tradities van een regio en het platteland.  Vele uitdagingen komen voorbij al dan niet door een koe of het weer tijdens de oogst van gras of hooi.

 

Zelf hebben wij een melkveebedrijf in westerhaar (ov) met 85 melkkoeien. We melken sinds 2013 met de mione van Gea. Mooi ook dat we onze koeien volledige weidegang kunnen bieden. Ben zelf moeder van 5 kinderen in de leeftijd van 9 t/m17. Daarnaast werk ik nog een aantal dagen per week bij een coöperatie van mengvoeders. Al met al mooie gevulde dagen.

Karin Bergmans

Akkerbouwbedrijf & online communicatie Team Agro NL

Dronten (Flevoland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

De laatste jaren erger ik me steeds meer aan de, vaak onterechte, negatieve beeldvorming van de agrarische sector in de (sociale) media. De onwetendheid én de toenemende agressie vind ik zorgelijk. Hoog tijd voor een (gecoördineerd) positief tegengeluid. Na mij jarenlang ingezet te hebben voor een groot regionaal sportevenement wil ik mijn netwerk en pr-ervaring nu gaan inzetten voor onze agrarische sector. Team Agro NL heb ik dan ook direct vanaf de oprichting een warm hart toegedragen en nu mag ik dit als ambassadeur Flevoland verder uit gaan dragen. Ik heb daar enorm veel zin in!

Erik van Veldhuisen

Scharrel-vleeskuikenhouder

Renswoude (Utrecht)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Er bestaan nog te veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw. Het is aan de boeren en tuinders zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media. Door de krachten te bundelen in Team Agro NL kunnen we dat en als boerenambassadeur hoop ik in mijn provincie nog meer mensen te bereiken dan nu gebeurt.

Bart van Moorsel

ZZP’er voor pluimvee- en rundveebedrijven / Agribusiness

Noorderhoogebrug (Groningen)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Graag zet ik mij in voor boeren en tuinders omdat door velen niet wordt gezien met hoeveel kennis en liefde er geproduceerd wordt. De sector is erg belangrijk voor de Nederlandse economie en dat moet beschermd worden. Door de consument beter te informeren wat er op agrarische gebied allemaal gebeurt, kunnen zij hun keuze in de winkel ergens op baseren. Met Team Agro NL wil ik het echte verhaal vertellen en iedereen laten beseffen hoe vooruitstrevend de Nederlandse agrarische sector eigenlijk is

Remco te Poele | Ambassadeur Team Agro NL

Remco te Poele

Melkveebedrijf met ouders

Lichtenvoorde (Gelderland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

De afstand tussen boer en burger wordt groter. Laat graag de sector zien en wat we eigenlijk presteren en hoe mooi het wel niet is en bijzonder hoe wij het in Nederland doen.

Toos van Soest – Vernooij

Melkveehouderij

Harmelen (Utrecht)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Geboren en getogen in de agrarische sector draag ik deze een heel warm hart toen. Boeren maken goedkoop en gezond voedsel (=een eerste levensbehoefte!) en tegelijkertijd zorgen ze voor een aantrekkelijk Nederlands landschap. Voor al het goede wat boeren doen voor Nederland mag best wat meer waardering zijn en daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij. Je mag altijd contact met mij opnemen als je vragen hebt over onze mooie Nederlandse agrarische sector.

Peter Kragt

Technisch specialist automatische melksystemen

Muggenbeet (Overijssel)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Volgt z.s.m.

Jeroen Bertens

Pluimveehouder

Haghorst (Noord-Brabant)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

volgt z.s.m.

Wouter ter Horst | Team Agro NL

Wouter van der Horst

Melkveehouderij / Aeres Hogeschool

Zuidwolde (Groningen)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Door de verdergaande urbanisatie in combinatie met de toename van milieu- en dierenactivisten, komt er steeds minder echte kennis vanuit de agrarische sector daadwerkelijk in de steden terecht. Er zal in de toekomst met steeds minder boeren en landbouwgrond meer voedsel geproduceerd moeten worden. Dit met een maatschappij die steeds kritischer staat opgesteld tegenover voedselproductie. Ik merk vooral dat een groot deel van Nederland verkeerd wordt geïnformeerd door de media. Het is daarom van groot belang om deze sector goed te promoten en hier wil ik me graag voor inzetten.

Erianne van der Burg

Melkveehouderij

Steendam

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Ik vind dat we de verbinding met burgers moeten zoeken, op velerlei manieren. Daar heeft Team Agro vele mooie ideeën voor de we gezamenlijk uit kunnen werken. De agrarische sector is namelijk van groot belang voor alle inwoners van Nederland, voor onze voeding en voor beheer van het cultuurlandschap. Er zijn veel mensen die iets vinden van de verschillende sectoren en het is belangrijk dat we de dialoog aangaan en laten zien wat de betekenis van de agrarische sector voor Nederland is. Onbekend maakt onbemind, dus ik maak de sector graag bekend!

Alice van Gosliga Faber

Melkveehouderij

Sint Jacobiparochie (Friesland)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

volgt z.s.m.

Louise van den Broek

Fotograaf, akkerbouwer

Kraggenburg

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?
Mijn naam is Louise van den Broek. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Kraggenburg, Noordoostpolder. Zelf ben ik werkzaam als fotograaf, maar mijn man heeft een akkerbouwbedrijf samen met zijn vader.
Hoewel ik niet ben opgegroeid op een boerderij, ben ik wel mijn hele leven al betrokken bij de agrarische sector. Van bollenplanten tot docent in het groene onderwijs.
Om te laten zien wie wij zijn, wat we doen en vooral waarom we deze keuzes maken, hebben we een facebookpagina opgericht. Toen ik voor het eerst kennis maakte met Team AgroNL en ontdekte dat ze dezelfde doelen nastreven, was de keuze om ambassadeur te worden ook snel gemaakt.

Rita Zonderland

Melkveehouder

Friesland

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Volgt z.s.m.

ingrid_jansen

Ingrid Jansen

Akkerbouw

Flevoland

Sabine Grobbink

Zeugenhouderij en akkerbouw

Drenthe

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Lang geleden stapte ik als leek de kraamafdeling binnen van een varkensbedrijf. Ik was meteen verkocht, de pasgeboren biggen, prachtig. Ik ontdekte met hoeveel zorg er voor de zeugen wordt gezorgd. Ik werk inmiddels alweer 25 jaar in de varkenshouderij en de kraamafdeling is nog altijd mijn favoriete plek binnen ons bedrijf. Ik vertel graag over de varkenshouderij via social media of tijdens bezoek van school klassen. Team Agro verbind alle agrarische sectoren, dat is hun kracht. We kunnen veel van elkaar leren en elkaar versterken.

Joke van de Crommert & Marinus Post

Melkveehouderij & Kaasboerderij

Dalmsholte (Ommen)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Op ons bedrijf worden al 40 jaar rondleidingen gegeven aan toeristen, schoolklassen, families en andere belangstellenden. Alle rondleidingen zijn op afspraak en gedurende de zomermaanden op donderdagmiddag vrije inloop (veelal toeristen).

Via onze boerderijwinkel  hebben we veel contact met ‘niet boeren’. We beantwoorden alle vragen, gaan het gesprek aan en komen zeer geïnteresseerde mensen tegen. Onze doelgroep heeft het goed voor met de boeren.

Geke Reitsma

Gezinsbedrijf met melkvee en schapen

Pingjum

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Graag wil ik mij inzetten als boerenambassadeur om de kloof tussen boeren en burgers te verkleinen om zo ook een eerlijker beeld neer te zetten van de agrarische sector dan wat er nu vaak door de media wordt verteld.

Erik Dings

Paprikaboer

Elsendorp

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Volgt z.s.m.

Anneke Verheul

Melkveebedrijf

Jasper Meerkerk

Melkveehouderij en zorgboerderij

Nieuw-Lekkerland

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Ik loop al sinds mijn geboorte op de boerderij rond en ben sinds 2013 co-owner. Mijn opleiding, een combinatie van dierverzorger Melkvee en Begeleider Zorgbedrijf is dan ook aangepast op de verschillende functies van Boerderij Eben-Haëzer: melkvee en ZorgBoerderij voor verstandelijk beperkte medemens. Ik stuur het team van werknemers aan en ben zo op de achtergrond betrokken bij alle activiteiten van het bedrijf.

Het Christelijk geloof is een belangrijke drijfveer om naast melkvee ook een ZorgBoerderij te zijn (zorg voor de medemens) en landschapsbeheerder (zorg voor de aarde).

Daarnaast ben ik maatschappelijk en politiek geëngageerd. Ik werk lokaal mee aan diverse pilots, actief in de LNV-community, sta in contact met de diverse lagen van ons politieke bestuur en netwerkorganisaties. Ik vertel graag over het mooie werk als landschapsbeheerder!

Kristel Vanhommerig-Dullens

Melkveehouderij en akkerbouw

Simpelveld

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Ik ben 37 jaar, ben getrouwd en we hebben 3 kinderen. We melken 100 melkkoeien en bewerken 150 ha gras, snijmais en akkerbouw. Op onze website www.loeigoed.nl leest u meer over ons bedrijf. Mensen zijn op afspraak welkom voor koeknuffelen of een kalf te adopteren. Ook schoolklassen (Boerderijeducatie) en bedrijfsuitjes behoren tot de mogelijkheden. Ik vind het mooi om in dialoog te gaan met burgers/consumenten. Ik laat de mensen de werkelijkheid zien en ga in gesprek hoe en waarom we bepaalde dingen doen. En als er redenen voor verbetering zijn, sta ik daar graag voor open.

Bij de vraag om ambassadeur van Team Agro NL te worden, heb ik geen seconde getwijfeld! Aangezien ik vele pr-activiteiten organiseer voor onze mooie sector in ons prachtig gebied. Met Team Agro NL vind ik het fantastisch om samen met collega’s te sparren en leuke activiteiten te organiseren. Want samen sta je sterker!

Judith de Vor

Melkveebedrijf en educatieboerderij

Snelrewaard

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Samen met mijn gezin heb ik een melkveebedrijf en educatieboerderij midden in het Groene Hart. Ik ben niet opgegroeid op een boerderij, maar ik zie hoe hard en met veel passie wordt gewerkt, hoe er dagelijks voor veilig en goed eten wordt gezorgd en hoe het landschap en natuur worden beheerd. De Nederlandse landbouw is een sector om trots op te zijn! En onbekend maakt onbemind. Daarom wil ik graag de agrarische sector verder promoten, mensen laten zien en vertellen over wat er gebeurt en welke mooie initiatieven er worden georganiseerd.

Linda Kopczinski

Melkveehouderij

Glane (Overijssel)

Waarom ik mij inzet voor Team Agro NL?

Ik ben een bevlogen, enthousiaste, jonge boerin. Mijn vriend zit in maatschap met zijn ouders en dat gaat niet altijd vanzelf. Jonge agrarische ondernemers moeten heel veel ballen hoog zien te houden. Loopt het niet lekker in de stal, dan word dit binnen aan de keukentafel gevoeld. Ik sta natuurlijk voor iedereen in de agrarische sector, maar in het bijzonder vertegenwoordig ik de jongere agrarische ondernemers. Die ondernemers die aan de start staan van hun carrière, daar waar wij nu ook staan, want jonge ondernemers zijn de toekomst van morgen!

Ambassadeur Team Agro NL worden?

Jouw Naam

Ambassadeur

Adviseurs van Team Agro NL

Wija Koers

Adviseur

Steun ons!

 

Voor structurele communicatie, pr en bijbehorende campagnes is natuurlijk wel geld nodig. Team Agro NL wil jaarlijks een substantieel bedrag ophalen, onder meer via donaties. Boeren, tuinders en bedrijven worden gevraagd om donateur te worden van Team Agro NL. En ook ‘niet-boeren’ die de agrarische sector voor Nederland willen behouden en ondersteunen zijn van harte welkom om (financieel) bij te dragen.

 

Nederland telt circa 50.000 boeren, tuinders en telers. Als zij Team Agro NL allemaal elk jaar steunen met minimaal 50 euro, dan hebben we elk jaar 2,5 MILJOEN EURO voor promotie van de agrarische sector. Oftewel: Voor nog geen euro per week, hebben de Nederlandse boeren en tuinders een sterk collectief én een professioneel, breed gedragen offensief op het gebied van promotie en pr.

Wij werken samen met: