Team-Agro-NL_beeldmerk

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Tot en met half juni zien, ruiken en proeven grote groepen leerlingen van scholen uit twee Overijsselse gemeenten momenteel waar hun eten vandaan komt. Voor meer dan 800 kinderen een ware beleving op de boerderijen. Een blijvende herinnering: leren waar je eten vandaan komt.

Tijdens de Week van de Gezonde Jeugd van JOGG, van 8 tot en met 16 juni, organiseert Team Agro NL de 4e BoerEnLunch. In samenwerking met twee gemeenten uit Overijssel; Hof van Twente en Rijssen-Holten is er wederom een lunch speciaal voor de basisschoolleerlingen uit groep 4, 5 en 6. Al deze leerlingen lunchen op een boerderij en krijgen een les van de boer en boerin over wat er gebeurt op een boerderij en hoe er voor de dieren en gewassen wordt gezorgd. Een heuse boerderijles met rondleiding laat de kinderen van alles zelf ontdekken, zien en beleven. Het doel hiervan is om kinderen en jongeren bewuster te maken van waar het eten op hun bord vandaan komt. De eerste lunches vinden momenteel al plaats, zodat alle 800 kinderen een plekje kunnen krijgen! In Rijssen-Holten komt de burgemeester binnenkort zelfs al meelunchen op de boerderij.

Zelf een kleinschalige lunch organiseren?

Wij helpen je op weg! Voor in de tweede week van juni zoekt Team Agro NL nog deelnemende erven door heel Nederland en uit alle sectoren om ook aan te haken. Mensen die willen komen lunchen kunnen nu al kijken waar zij terecht kunnen. Beiden kunnen hier kijken voor meer informatie. Het is een mooie laagdrempelige manier van kennismaken.

Weet wat je eet

Tuinders en boeren laten graag zien hoe gezond zij Nederlands voedsel maken. Met aardbeien of tomaten uit de kassen, zuivel en kaas van de melkveehouder of aardappelen en groenten van het land. Leerlingen genieten tijdens de BoerEnlunch van de grote diversiteit aan gezond eten, vers van het platteland en leren van de voedselmakers hoe hun eten wordt gemaakt. Veilig voedsel staat hoog in het vaandel. Team Agro NL merkt als promotor van de agrarische sector dat niet altijd iedereen weet waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Daarom dit initiatief; laat leerlingen kennismaken met de voedselmakers van Nederland.

Andere nieuwsberichten

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Team Agro NL gaat weer op reis!

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?