Team-Agro-NL_beeldmerk

BoerEnLunch: kom lunchen bij boer(inn)en

Heb je wel eens gepicknickt in een weiland terwijl de koeien toekijken? Of op een kavelpad tussen de gewassen? Hoe leuk is het om eens te lunchen in een boomgaard? En wil je wel eens weten wat varkens eigenlijk tussen de middag eten? De boeren en boerinnen van Nederland bieden dit aan.

Week voor de ‘Gezonde Jeugd’

In de week van 10 tot en met 18 juni vindt de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ plaats en dat is reden voor tuinders en boeren om te laten zien waar Nederlands voedsel vandaan komt en hoe gezond eten wordt gemaakt. Dit wordt na twee succesvolle edities alweer voor de derde keer op rij georganiseerd door Team Agro NL.

Weet wat je eet

Groente en fruit uit de kassen, uit de boomgaard en van het land, zuivel en kaas van de melkveehouder of een doos verse eitjes van de kippenboer, een broodje haring of een lekkere hamburger, kortom: het wordt “boer”gondisch genieten voor bezoekers van  de BoerEnLunch op de boerderij! Het aanbod van het lekkere eten is veelzijdig en bestaat vooral uit seizoensgebonden streekproducten.

 

Team Agro NL en Lokaal Wijzer willen laten beleven waar voedsel vandaan komt

Lokaal Wijzer is hét platform voor lokale producten in Nederland en wijst de weg met een overzichtelijke website. Zo is het aanbod van lokale producten in de regio makkelijker te vinden. Veilig voedsel staat hoog in het boeren-vaandel. Team Agro NL wil als promotor van de agrarische sector laten zien, proeven en beleven waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Daarom is iedereen in de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ van 10 tot en met 18 juni uitgenodigd voor een kijkje bij onze voedselmakers.

Het thema is: ‘Maak Gezond Gewoon!’

Ieder jaar vraagt het netwerk JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) samen met gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een leefomgeving waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Maar bij de deelnemende boeren is jong en oud welkom!

 

Aanmelden vóór 31 mei 2023

Boeren en boerinnen, verspreid over heel Nederland, nodigen jong en oud uit voor een lunch met Nederlandse producten. Liefhebbers kunnen zich nu aanmelden voor een BoerEnLunch bij hen in de buurt. Liefhebbers kunnen zich HIER aanmelden voor een BoerEnLunch bij hen in de buurt. Er is een beperkt aantal plaatsen, vol is vol!

Andere nieuwsberichten

Kom kijken bij de boer op het RondjeKavelpad

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?