Team-Agro-NL_beeldmerk

Feestelijke Paasrecepten met streekproducten

Pasen vieren we dit jaar weer thuis, een restaurant bezoeken zit er niet in. Om de lekkerste paasdiners in eigen keuken te bereiden hebben Nederlandse boeren en tuinders veel te bieden. Van boerderijkraampjes en streekproductenwinkels tot landelijke initiatieven die boxen met producten van boer en tuinder thuis bezorgen. Team Agro NL inspireert thuiskoks om lokaal op zoek te gaan en met ingrediënten uit eigen buurt feestelijke paasmenu’s op tafel te toveren.

Team Agro NL wil een brug slaan tussen de agrarische sector en de consument. Met rechtstreekse verkoop van de verse producten is geen betere verbinding tussen boeren en burgers denkbaar. Zo is als gevolg van Covid19 het afgelopen jaar de waardering voor voedsel uit Nederland en uit de nabije omgeving gegroeid.

Paasrecepten Team Agro NL

Paasboxen

Samen met het platform ‘Fietsen voor mijn eten’ zijn door twee chef-koks drie menu’s samengesteld. Patrick de Rade van ‘Kruiden & Jasmijn’ uit Woudrichem bedacht een paasmenu met vlees. Esther van Leeuwe van ‘Smaak van de Waard’ uit Krimpen aan den IJssel ging aan de slag met gerechten met vis en een menu voor vegetarische voorkeur. De ingrediëntenlijsten en bereidingswijzen zijn via onze website te raadplegen. Bovendien biedt de website links naar verscheidene verkooppunten van streekproducten. Een goed voorbeeld als stimulans lokaal de boodschappen te doen is Fietsen voor mijn Eten. Bovendien zijn er mogelijkheden dat leveranciers per menu een toegespitste Paasbox aanbieden.

Gemakkelijk met video's

Voor het bereiden van de recepten zijn naast de uitgewerkte menu’s ook filmpjes op onze site te raadplegen. Daarin leggen beide chef-koks stap voor stap uit hoe de streekproducten te verwerken zijn tot heerlijke paasgerechten. Dit initiatief om met Pasen lokaal te kopen en te koken is tot stand gekomen in samenwerking met Jacoline Peek van Farming Biz en voorfietser voor Fietsen voor mijn eten.

Andere nieuwsberichten

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?