Team-Agro-NL_beeldmerk

Team Agro NL gaat weer op reis!

Een flink aantal ambassadeurs, bestuursleden en adviseurs van Team Agro NL gaat weer op reis naar Berlijn, naar de Internationale Grüne Woche, en zij nemen dit jaar héél wat mee. De Grüne Woche is de grootste levensmiddelenbeurs van Duitsland en ’s werelds grootste consumentenbeurs op agrogebied met 1500 exposanten, 70 landen met hun landbouwministers en 400.000 bezoekers. De focus ligt op recente ontwikkelingen van voeding en productie. Daarnaast is het ook een belangrijk internationaal politiek, maatschappelijk en economisch platform.

“Wij zijn dan ook trots en dankbaar dat wij wederom door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het Nederlandse paviljoen. De opening vindt plaats op 19 januari en u vindt ons in Hal 18, stand 100.”

Team Agro NL gaat op reis en zij nemen natuurlijk weer de Aandachtstrekker mee; een heuse Guldner-oldtimer die net als vorig jaar weer flink de aandacht zal trekken. Maar dat niet alleen, deze staat ook symbool voor onze Gouden Trekker Award. Een prijs die in 2024 voor een tweede keer uitgereikt zal worden aan een echte kartrekker van onze mooie agrarische sector.

Nieuwe stichting AAN TAFEL!

Stichting Team Agro NL gaat op reis en neemt deze keer ook de gloednieuwe Stichting AAN TAFEL! mee, want alleen ga je hard, maar samen kom je verder. AAN TAFEL! verbindt en brengt mensen letterlijk aan tafel; twee tafelgasten gaan met elkaar in gesprek, waarbij ze exact evenveel spreektijd hebben. Aan tafel stopt de polarisatie en is er ruimte en tijd om naar elkaar te luisteren en samen op zoek te gaan naar oplossingen. Het doel is om uiteindelijk te verbinden, kloven te dichten, tegengeluiden te laten horen, bewustwording te creëren en kennis te delen. Er staan op de openingsdag op de beurs al meerdere tafelgesprekken op het programma.

Last-but-not-least; wij nemen de nieuwe minister van LNV ook mee! Op vrijdagavond 19 januari 2024, tijdens de Agro-receptie, wordt de nieuwe minister van LNV bekend gemaakt; hoe dat precies in zijn werk gaat, houdt u nog even van ons tegoed! In elk geval kunnen we weer rekenen op de muzikale omlijsting van dweilorkest Kleintje Pils.

Netwerken voor BV Nederland

De Grüne Woche is belangrijk voor ons en voor de BV Nederland. Grenzend aan Nederland, met het hoogste inwoneraantal van Europa, is Duitsland de nummer één exportbestemming. Jaarlijks gaat er voor miljarden vanuit Nederland naar onze oosterburen. Agrifood, tuinbouw en high-tech systemen vormen een aanzienlijk deel van die omzet. En op een beurs als deze, waar rondom ook recepties en seminars plaatsvinden, horen toch ook zéker de boeren zelf als voedselproducenten thuis. Het netwerken is dan ook een belangrijk onderdeel van onze missie, zodat we daar de rest van het jaar de vruchten van kunnen plukken. Team Agro NL gaat op reis en neemt mee… ons eigen boerengeluid!

Andere nieuwsberichten

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?