Team-Agro-NL_beeldmerk

Doe mee met ‘Make a date 22’ op 14 februari voor een gesprek buiten de boerenbubbel

Met Valentijnsdag op komst staat de actie #Makeadate22 weer voor de deur! Voor boeren in Nederland dé gelegenheid om ‘op date’ te gaan, niet voor een Valentijnsliefde maar voor een gesprek met iemand buiten de boerenbubbel.

Op 14 februari aanstaande nodigen veel Nederlandse boeren en tuinders een ‘date’ uit voor een gesprek op en/of over hun eigen bedrijf. Veel boeren en boerinnen gaan graag in gesprek met burgers. Daarom wordt #Makeadate22 georganiseerd als een positieve manier om de dialoog te zoeken! Laat jij samen met ons zien hoe gastvrij de boeren en boerinnen zijn, doe dan mee! Met een een-op-een gesprek, leer je elkaar het beste kennen en ontstaat verbinding tussen boer en burger.

Boeren van Nederland, The Pig Story (POV), Boert Bewust, Team Agro NL, Trotse Jonge Boeren, NAJK en LTO Noord slaan dit jaar de handen ineen. In 2018 vonden de eerste dates tussen boeren en burgers plaats. Ook 2019, 2020 en 2021 bracht ‘Make a date’ spraakmakende dates en boerderijbezoeken teweeg. Agrifirm en Aeres Hogeschool ondersteunen het initiatief. Na twee jaar beperkingen als gevolg van de coronacrisis is de samenleving en de agrarische sector weer toe aan een positieve actie. De trotse voedsel- en bloemenmakers benadrukken zo samen dat de sector van groot belang is voor Nederland.

Kijk voor informatie en tips om een date te maken op de website van Boeren van Nederland

Andere nieuwsberichten

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Team Agro NL gaat weer op reis!

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?