Team-Agro-NL_beeldmerk

Ester Broug, ’t koningspaar & Bennie Jolink kanshebbers Gouden Trekker

Wie heeft zich dit jaar het best ingezet voor de agrarische sector? Het uitreiken van de Gouden Trekker geeft antwoord op deze vraag. Ester Broug, de koning en koningin en Bennie Jolink maken onder andere kans op de prijs. De prijsuitreiking vindt op vrijdag 19 juli tijdens de Zwarte Cross plaats. De Gouden Trekker is een initiatief van Team Agro NL.

De Gouden Trekker is bestemd voor personen of groepen die zelf geen boer of boerin zijn maar zich wel inzetten voor de agrarische sector en het platteland actief promoten. Daarnaast moeten ze ook zorgen voor een verbinding tussen boeren en de maatschappij en andersom. Door het uitreiken van de Gouden Trekker wil Team Agro NL meer burgers betrekken bij de agrarische sector

Boerenfluitjes

Een van de genomineerden is Ester Broug van Boerenfluitjes. Team Agro NL vindt dat zij met haar initiatief Boerenfluitjes zorgt voor een eerlijke een objectieve voorlichting over het Nederlandse voedsel. Broug wil dat er transparantie is over de herkomst van voedingsproducten van Nederlandse Bodem.

 

Gouden Trekker én Gouden Koets?

Heeft het koningspaar na 19 juli wellicht naast de Gouden Koets ook een ‘Gouden Trekker’? De koning en koningin maken namelijk ook kans op de prijs. Volgens Team Agro NL ‘draagt het koningspaar, waar zij maar kunnen, uit hoe belangrijk boeren en tuinders zijn voor de voedselvoorziening’ en ‘strijden ze voor meer waardering voor boeren en tuinders in Nederland’.

Bennie Jolink (Normaal) maakt ook kans op de Gouden Trekker. Jolink is genomineerd omdat hij volgens Team Agro NL met Normaal ‘de boeren in Nederland op de kaart heeft gezet en burgers heeft betrokken bij het platteland’. De Zwarte Cross, Yvon Jaspers en Gertjan Kiers (Demoslager) zijn ook genomineerd voor de prijs.

Stemmen

Team Agro NL bestaat uit boeren en boerinnen, afkomstig uit verschillende sectoren. Ze houden zich bezig met het promoten van de Nederlandse land- en tuinbouw. Per ingang van dit jaar wil Team Agro NL de Gouden Trekker jaarlijks uitreiken. Via de website www.goudentrekker.nl konden kandidaten aangedragen worden. De zes genomineerden werden het vaakst aangedragen als kandidaat. Vanaf vrijdag 18 januari kan er gestemd worden op de genomineerden. Stemmen kan via de website www.goudentrekker.nl.

Andere nieuwsberichten

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?