Team-Agro-NL_beeldmerk

Trekker lichtjes optocht langs route elfstedentocht

Agractie en Team Agro NL organiseren op vrijdag 17 december in Friesland de ‘Alvestêde Trekkerljochttocht’, ofwel ‘elfsteden trekker lichtjes tocht’. Vanaf 18.00 uur wordt in stukken de Elfstedentocht gereden door boeren op hun met licht versierde trekkers. De geplande lichtjestocht wordt op de sociale media zeer enthousiast ontvangen en zo lijkt de elfstedenkoorts al begonnen.

 

Licht brengen aan verpleeghuisbewoners

Er zijn routes rondom acht startplaatsen uitgezet, deze plekken liggen op de route van de Elfstedentocht. Er zijn al zo’n 250 trekkers aangemeld en zij gaan in groepen vanuit de acht plaatsen in vooraf uitgestippelde routes langs gunstig bereikbare verpleeg- en verzorgingsinstellingen. Het doel is wat licht te brengen in deze donkere tijden. De lichtgroet wordt kracht bijgezet met kerstkaarten voor alle bewoners van tehuizen, waar de trekker lichtjes tocht langs komt.

De gezamenlijke organisatie startte een paar weken geleden door contact te zoeken via medewerkers met verpleegtehuizen en tevens jongerenzorginstellingen. Het bleek dat iedereen eraan toe is wat positiefs te ontvangen. Op de Facebook pagina ‘Alvestede trekkerljochttocht’  staat informatie over de routes en mogelijkheid om een deel online live te volgen. De organisatie wordt overladen met enthousiaste reacties en steunbetuigingen. Bij enkele startplaatsen is het maximale aantal trekkers voor deelname bereikt. Hiermee lijkt de elfstedenkoorts al vroeg begonnen.

Elfsteden lichtjestocht Team Agro NL

Andere nieuwsberichten

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?