Team-Agro-NL_beeldmerk

Boerderijlunch: Voedzaam plezier tijdens de ‘Week van de Gezonde Jeugd’

Heerlijk lunchen op de boerderij, hoe leuk is dat voor de leerlingen? Tijdens de Week van de Gezonde Jeugd zien, ruiken en proeven leerlingen van 6 scholen in Hof van Twente waar hun eten vandaan komt. Tijdens een ware beleving op de boerderijen.

Tijdens de Week van de Gezonde Jeugd van 12 tot en met 17 juni organiseert Team Agro NL in samenwerking met gemeente Hof van Twente een BoerEnLunch. Speciaal voor de basisschoolleerlingen in groep 4, 5 en 6. De leerlingen lunchen op de boerderij en krijgen een les van de boer en boerin over wat er gebeurt op een boerderij en hoe er voor de dieren en gewassen wordt gezorgd. Met een boerderijles mag het zelf zien en beleven tijdens een rondleiding niet ontbreken. Het doel hiervan is om kinderen en jongeren bewuster te maken van waar het eten op hun bord vandaan komt.

‘Weet wat je eet’

Tuinders en boeren uit Hof van Twente laten graag zien hoe gezond zij Nederlands voedsel maken. Met aardbeien of tomaten uit de kassen, zuivel en kaas van de melkveehouder of groenten van het land. Leerlingen genieten tijdens de BoerEnlunch van de grote diversiteit aan gezond eten van het platteland en leren van de voedselmakers hoe hun eten wordt gemaakt.

Naast de bezoeken van basisschoolleerlingen in Hof van Twente zijn van 10 t/m 18 juni worden er in heel Nederland boerenlunches voor jong en oud georganiseerd.

Veilig voedsel staat hoog in het vaandel. Team Agro NL merkt als promotor van de agrarische sector dat niet altijd iedereen weet waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Daarom dit initiatief; laat leerlingen kennismaken met de voedselmakers van Nederland.

Andere nieuwsberichten

Kom kijken bij de boer op het RondjeKavelpad

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?