Team-Agro-NL_beeldmerk

Boeren storten al duizenden euro’s op rekening Team Agro NL

Heijdra Vleesvee uit IJsselstein heeft de eerste 1.000 euro gestort op de bankrekening van Team Agro NL. Penningmeester Henny Verhoeven en boerin Femke Wiersma kregen gistermiddag uit handen van Edwin Heijdra van Heijdra Vleesvee een symbolische cheque ter waarde van 1.000 euro.

De overhandiging van de cheque was tevens het startschot voor de donatieactie van Team Agro NL. Vele boeren, tuinders, vissers en zelfs burgers volgden direct het voorbeeld van Heijdra Vleesvee. Binnen 24 uur zijn al enkele duizenden euro’s gestort op het rekeningnummer NL75RABO0327219378.

‘De roep om een krachtig en vooral structureel pr-offensief door en voor boeren is groot. Boeren en tuinders zijn het zat om een speelbal te zijn en willen de negatieve beeldvorming van de Nederlandse land- en tuinbouw zelf aanpakken. Samen met Team Agro NL nemen zij nu regie over hun eigen verhaal en bundelen zij de krachten’, zegt Verhoeven.

Team Agro NL verwacht dat nog vele donaties gaan volgen. ‘Als alle 50.000 boeren en tuinders in Nederland Team Agro NL steunen met 50 euro per jaar, hebben wij jaarlijks een campagnekas 2,5 miljoen euro voor een krachtig en eenduidig promotieoffensief voor de hele agrarische sector. Voor nog geen 1 euro per week, profiteert iedereen daar van mee’, zegt voorzitter Geertjan Kloosterboer.

Doel Team Agro NL

Team Agro NL moet hét boerenantwoord worden op de negatieve beeldvorming, over Nederlandse boeren en tuinders. in de media, politiek en maatschappij. In januari is de stichting door een groep boeren en boerinnen opgericht. Het bestuur bestaat uit Geertjan Kloosterboer (melkveehouder in Deventer), Jolanda Kieftenbeld (pluimveehoudster uit Haarle), Henny Verhoeven (melkveehoudster uit Keldonk), Tom Dekker (schapenhouder uit
Nijeveen) en Caroline van der Plas (agrarisch communicatiespecialist uit Deventer).

In Team Agro NL zijn alle type landbouwsectoren en alle type boeren vertegenwoordigd. Kloosterboer: ‘Dat maakt ons uniek en sterk, want nooit eerder zaten alle sectoren aan één tafel voor gezamenlijke pr en promotie. Veehouders, akkerbouwers, biologische boeren, gangbare boeren; allemaal werken we samen met elkaar.’

Informatieavonden

Team Agro NL houdt de komende weken diverse informatiebijeenkomsten voor boeren en tuinders. Tijdens deze avonden worden zij geïnformeerd over de plannen en de missie van Team Agro NL. De eerste informatiebijeenkomst is op woensdag 21 februari bij Farm Focus, Schapendrift 7a in Dalfsen. De ontvangst is om 19.30 uur, de avond begint om 20.00 uur.

Team Agro NL is te volgen op Twitter (www.twitter.com/teamagronl) Facebook (www.facebook.com/teamagronl) en vanaf komende week via www.teamagro.nl. Het Deventer marketingcommunicatiebureau Claim Your Aim, bekend van De Boerinnen Kalender, legt momenteel de laatste hand aan de website. Zij doen dit geheel kosteloos.

Andere nieuwsberichten

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?