Team-Agro-NL_beeldmerk

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

Boeren nodigen deze zomervakantie voor de vijfde keer hun buren, burgers en buitenlui van harte uit voor een rondleiding over een van de vele prachtige boerenbedrijven. De actie RondjeKavelpad is bedoeld voor iedereen die wel eens meer wil weten over het werk op een boerderij of tuinbouwbedrijf. Bezoekers krijgen van de boer en/of boerin een rondleiding over het bedrijf en de ‘kavel’.

Hoe werkt het?

Wie het als boer(in) leuk vindt om een klein groepje mensen het bedrijf te laten zien, kan zich opgeven via het aanmeldingsformulier op de website.

De deelnemende boer of boerin bepaalt zelf hoe vaak, welke dagen en op welk tijdstip het bedrijf meedoet aan RondjeKavelpad. De meesten beginnen op tijd (19.00 à 19.30 uur), zodat bezoekers hun kinderen mee kunnen nemen. Twee uurtjes is in de meeste gevallen ruim voldoende. Koffie, thee, ranja of sap met eventueel wat lekkers wordt gewaardeerd, daar kan ook gerust een kleine bijdrage voor gevraagd worden.

 

Tip: overweeg eens om de burgemeester of wethouder uitnodigen, of een gedeputeerde uit je provincie.

Tip: ook de lokale pers (krant/omroep) zijn vaak blij met een uitnodiging.

Tip: gebruik #rondjekavelpad in je sociale media en tag ons om het bereik te vergroten.

 

Overzicht deelnemers op website

De deelnemende boeren en tuinders komen allen op de website van Team Agro NL te staan; overzichtelijk per provincie en per sector met de data en aanvangstijden van de RondjeKavelpad momenten. Mensen kunnen dan rechtstreeks een afspraak maken waardoor de deelname eenvoudig en ontspannen is.

Door agrarische bedrijven open te stellen hoopt Team Agro NL, als promotor van de prachtige agrarische sector in Nederland, mensen een kijkje achter het hek te geven. Een rondleiding door stallen, kassen, door landerijen en over het erf. Leerzaam, leuk en vaak heel verrassend!

Andere nieuwsberichten

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Een update over 2023!

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?