Team-Agro-NL_beeldmerk

BoerEnLunch: kom lunchen bij de boeren en boerinnen van Nederland

Heb je wel eens gepicknickt in een weiland terwijl de koeien toekijken? Of op een kavelpad tussen de gewassen? Hoe leuk is het om eens te lunchen in een boomgaard? En wil je wel eens weten wat varkens eigenlijk tussen de middag eten? De boeren en boerinnen van Nederland bieden dit aan! Zoek de mooiste plek op BoerEnLunch 2022. 

In de week van 7 tot en met 11 juni vindt de Week voor de Gezonde Jeugd plaats en dat is reden voor tuinders en boeren om te laten zien waar Nederlands voedsel vandaan komt en hoe gezond eten wordt gemaakt.

‘Weet wat je eet’

Groente en fruit uit de kassen, uit de boomgaard en van het land, zuivel en kaas van de melkveehouder of een doos verse eitjes van de kippenboer, een broodje haring of een lekkere hamburger, kortom: het wordt “boer”gondisch genieten voor bezoekers van  BoerEnLunch op de boerderij! Het aanbod van het lekkere eten is veelzijdig en bestaat vooral uit seizoensgebonden streekproducten.

Team Agro NL wil laten beleven waar voedsel vandaan komt

Veilig voedsel staat hoog in het boeren-vaandel. Team Agro NL wil als promotor van de agrarische sector laten zien, proeven en beleven waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Daarom is iedereen in de Week voor de Gezonde Jeugd van 4 tot en met 12 juni uitgenodigd voor een kijkje bij onze voedselmakers. Het thema is: Maak Gezond Gewoon! Ieder jaar vraagt het netwerk JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) samen met gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een leefomgeving waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Maar bij de deelnemende boeren is jong en oud welkom!

Boeren en boerinnen, verspreid over heel Nederland, nodigen jong en oud uit voor een lunch met Nederlandse producten. Liefhebbers kunnen zich nu aanmelden voor een BoerEnLunch bij hen in de buurt. Kijk op de webpagina BoerEnLunch 2022 welke boeren en tuinders meedoen aan de BoerEnLunch. Er is een beperkt aantal plaatsen, vol is vol!

Andere nieuwsberichten

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Team Agro NL gaat weer op reis!

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?