Team-Agro-NL_beeldmerk

Boerin Suzanne Ruesink eerste ambassadeur Team Agro NL

Melkvee- en varkenshoudster Suzanne Ruesink uit Aalten is vrijdag 22 juni benoemd tot de eerste ambassadeur van Team Agro NL. Zij is hiermee ‘boerenambassadeur’ in de provincie Gelderland. Suzanne werd tijdens de Farm & Countryfair in Aalten benoemd door Team Agro NL-lid, Femke Wiersma. Zij is bij het grote publiek bekend van deelname aan Boer Zoekt Vrouw in 2010.

Femke Wiersma gaf met de benoeming van Suzanne Ruesink tevens de aftrap voor de landelijke zoektocht naar ‘boerenambassadeurs’ voor Team Agro NL. Deze ambassadeurs worden door Team Agro NL ingezet om het verhaal van de Nederlandse boeren, boerinnen, tuinders, telers, vissers en loonwerkers breed uit te dragen.

Trots

Voor elke provincie zoekt Team Agro NL boeren en boerinnen, tuinders, telers, maar ook jagers, vissers en loonwerkers met passie voor onze mooie sector. Vakmensen die de trots voor ons Nederlandse agrarische product kunnen én willen uitdragen. ‘We hebben heel veel mensen in onze sector die het verhaal over ons voedsel en onze bloemen uitstekend kunnen uitdragen. Maar ook hier geldt: als dit versnipperd gebeurt, komt de boodschap ook versnipperd aan in de maatschappij’, zegt voorzitter van Team Agro NL, Geertjan Kloosterboer. ‘Ook hier is krachtenbundeling noodzakelijk om de maatschappij nog meer te betrekken bij wat onze voedsel- en bloemenmakers doen. Dankzij regionale ambassadeurs worden we als sector nog beter vindbaar en zichtbaar voor de burger’.

Er bestaan nog te veel misverstanden en aannames. Het is aan de boeren, tuinders, telers, jagers en loonwerkers zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media. Door de krachten te bundelen in Team Agro NL kunnen we dat.

Wilt u ook ambassadeur worden voor Team Agro NL? Kijk dan hier.

Andere nieuwsberichten

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?