Drie nieuwe boerenambassadeurs voor Team Agro NL

Drie nieuwe boerenambassadeurs voor Team Agro NL

Overijssel provincie met meeste boerenambassadeurs

Team Agro NL, hét collectief van Nederlandse boeren en tuinders heeft er weer drie nieuwe boerenambassadeurs bij. Bernard Russchen uit Wageningen, Anne Groot Zevert uit Beltrum (beide Gelderland) en melkveehoudster en ‘educatie-boerin’ Joke Kottelenberg uit Markelo (Overijssel) gaan zich in hun regio, met de daar al bestaande boerenambassadeurs, inzetten voor een positief imago van de land- en tuinbouw.

Team Agro NL heeft nu in totaal dertien boerenambassadeurs in zes provincies. Het oosten van Nederland is vooral goed bezet met vijf boerenambassadeurs in Overijssel, drie in Gelderland en één in Friesland. In Brabant, Flevoland en Utrecht zijn nog eens drie boerenambassadeurs actief.

Komend jaar moeten er, wat Team Agro NL betreft, in alle provincies ambassadeurs voor de Nederlandse land- en tuinbouw zijn aangesteld. Binnenkort start de werving voor Limburg, Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Groningen en Drenthe.

Breed vertegenwoordigd
“Het is mooi om te zien, dat naast veehouders en tuinders, ook dit keer mensen uit de periferie van de agrarische sector zich hebben aangemeld om boerenambassadeur te worden”, zegt voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL, doelend op Anne Groot Zevert en Bernard Russchen. Anne is de uitvinder van de geurloze overall en als zzp’er werkzaam op varkensbedrijven. Bernard is consultant bij een IT-bedrijf voor de veredelingssector. “We hadden al een dierenarts (Dimitry Verduyn) en een gewasbeschermingsspecialist (Harrie Hoeben) bij ons team. Zo wordt Team Agro NL steeds breder vertegenwoordigd in de sector”, aldus Kloosterboer.

Motivatie ambassadeurs
De motivatie voor Anne Groot Zevert om boerenambassadeur te worden is haar sterke verbondenheid met de agrarische sector. “Ik wil die verbinding koesteren maar ook graag veel meer delen met anderen”, aldus Groot Zevert. Bernard Russchen wil als boerenambassadeur met name betrokken zijn bij het echte verhaal achter ons voedsel. “Alleen dan zien ze de verantwoordelijkheden en de consequenties van hun keuzes in de supermarkt. Het maakt niet uit wat je kiest, als je maar weet waarvoor je kiest en de verantwoordelijkheid niet enkel bij de producent legt”, meent Russchen. Joke Kottelenberg wil vooral de boerderij-educatie onder de aandacht brengen als boerenambassadeur. “Kinderen moeten al vroeg leren waar hun voedsel vandaan komt. Als educatie-boerin kan ik via Team Agro NL nog meer aandacht aan dit belangrijke onderwerp geven.”

Gezicht
De boerenambassadeurs zijn (mede) het gezicht van Team Agro NL in zijn of haar regio. Zij zijn een spin in het web die weten wat er aan agrarische activiteiten plaats vindt in hun regio en weten welke actuele onderwerpen er spelen, die aandacht verdienen. De boerenambassadeurs verbinden maatschappelijke organisaties, (groepen) burgers, lokale en regionale politiek en media met de boeren en tuinders in hun regio.

Er is nog plek voor meer boerenambassadeurs. Belangstellenden kunnen daarvoor contact opnemen met secretaris Jolanda Kieftenbeld, via contact@teamagro.nl.

 

Geen reactie's

Geef een reactie