Team-Agro-NL_beeldmerk

Gouden Trekker is dé hit op Grüne Woche

De Gouden Trekker, die Team Agro NL deze week meenam naar Berlijn, is dé hit geworden in het Holland Paviljoen op de Grüne Woche.

Team Agro NL presenteerde de Gouden Trekker (een 40 jaar oude trekker van boerin en Team Agro-lid Suzanne Ruesink en die werd goud gespoten door Theo Broekhuis uit Bathmen) op de Grüne Woche in Berlijn als aftrap van de Gouden Trekker verkiezing. De aftrap voor deze verkiezing werd gedaan door het beroemde dweilorkest Kleintje Pils.

 

Verkiezing
In deze verkiezing zijn zes mensen, of groepen mensen genomineerd die zelf geen boer zijn, maar de agrarische sector wel een warm hart toe dragen, promoten én zorgen voor verbinding tussen burgers, boeren en platteland. De kanshebbers voor de Gouden Trekker award zijn: Ester Broug (Boerenfluitjes), Yvon Jaspers, Gertjan Kiers (Demoslager), Bennie Jolink (Normaal), koning Willem Alexander en koningin Maxima en de Zwarte Cross. Stemmen kan tot 1 juli 2019.

 

Bekijk hier de video.

Carola Schouten op de Gouden Trekker

Prominente plek

De Gouden Trekker had een prominente plek tijdens de opening van het Holland Paviljoen en werd zelfs in het openingsprogramma betrokken. Minister Carola Schouten en vele Kamerleden, lobbyisten en andere bezoekers vochten bij wijze van spreken om op de Gouden Trekker te zitten en een foto te maken. De hele dag door trok de Gouden Trekker de aandacht. Ook vele Duitse consumenten die de landbouwconsumentenbeurs bezochten maakten talloze foto’s met en op de Gouden Trekker. Secretaris-generaal Jan-Kees Goet, van het ministerie van LNV, noemde in zijn toespraak, aan het einde van de dag, Team Agro NL en de Gouden Trekker speciaal als mooi symbool van waardering voor boeren.

 

Waardering
Voor Team Agro NL is het belangrijk om nu eens de burger waardering te geven. “Boeren vragen vaak om waardering van de burger omdat wij hun voedsel maken, wij vragen aan burgers vaak om de Nederlandse boer en tuinder te koesteren. Wij willen het nu ook een keer omdraaien. Wij willen met het uitreiken van de Gouden Trekker uitdragen dat wij de burger óók waarderen. Omdat zij ons voedsel kopen en van ons voedsel genieten en omdat zij het platteland waarderen en steeds meer interesse tonen in de makers van hun voedsel en hun bloemen”, aldus voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL.

Tournee

De Gouden Trekker die in Berlijn stond, gaat komende maanden op tournee door Nederland om de verkiezing én de missie van Team Agro NL (positief imago van de Nederlandse land- en tuinbouw) te promoten in het hele land. “Ons plan is om op publieksevenementen te staan, maar ook bijvoorbeeld op evenementen met een agrarisch karakter. Binnenkort maken we hier meer over bekend. Mensen die ideeën hebben over de inzet van de Gouden Trekker, mogen dat bij ons melden.

Wilt u ook stemmen op een van de kandidaten voor de Gouden Trekker award? Klik dan hier.

 

Andere nieuwsberichten

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Team Agro NL gaat weer op reis!

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?