Team-Agro-NL_beeldmerk

Mini-seminar in het AgroPromoPaviljoen

Nieuw op de grootste landbouwbeurs van Nederland is het AgroPromoPaviljoen, een platform met als doel tegenstellingen tussen boer en burger te overbruggen. Om de positieve beeldvorming een gezicht te geven, is het AgroPromoPaviljoen opgedeeld in een flink aantal ‘themacorners’. In deze ‘corners’ zijn initiatieven aanwezig met voorbeelden, waarmee de agrosector de burger wil bereiken. Voor burgers een mooi ‘kijkje-in-de-keuken’ en voor boeren een bron van inspiratie voor hun eigen communicatie naar hun directe omgeving.

Mini-seminar

Landbouw met een duurzaam perspectief voor boer, burger én natuur!

In de ‘speakerscorner’, een tent-van-verbinding, trapt op de eerste beursdag een bont gezelschap een heus mini-seminar af. Op 14 september zal Aleid Dik, directeur van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond, als gespreksleider om 13.30 uur, ruim anderhalf uur de bijdragen van onderstaande drie sprekers in goede banen leiden.

Niemand minder dan prof. dr. Han Lindeboom trapt af met: ‘Voortschrijdend inzicht in het stikstofdossier’. Vervolgens zal Willem Lageweg, van Transitie Coalitie Voedsel, namens de groep Regie op Ruimte, ons meenemen in de zoektocht onder de naam ‘Toekomst zoek boer’. Tenslotte komt Jasper Meerkerk, agrarisch ondernemer, zorgboer en ambassadeur van Team Agro NL, aan het woord om ons aan het denken te zetten met: ‘Voedsel produceren of landschap beheren? Dilemma of uitdaging!’ Al met al een gevarieerd gezelschap met een prikkelende boodschap dat niemand die met de agrarische sector te maken heeft mag missen![/vc_column_text][vc_column_text]Het AgroPromoPaviljoen is te vinden op stand 4.21. van de ATH/GTH beurs, op het Walibi terrein aan de Spijkweg 30 in Biddinghuizen. Op deze grote tweejaarlijkse beurs worden de nieuwste innovaties en technieken getoond, die er binnen landbouw, groen- en natuurbeheer te vinden zijn. Het is de eerste keer dat een dergelijk maatschappelijk initiatief op deze schaal wordt uitgerold!

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de beurs of via een uitnodiging van één van de deelnemende partijen.

Andere nieuwsberichten

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?