Team-Agro-NL_beeldmerk

Team Agro NL voorzitter Geertjan Kloosterboer draagt ‘Gouden Trekker’ over aan Jaap Lodders

Na vier jaar met passie te hebben gewerkt aan het imago van de agrarische sector en verbinding zoeken tussen boeren, burgers én politici, stopt oprichter Geertjan Kloosterboer als voorzitter van Team Agro NL. De bevlogen melkveehouder uit Oxe vindt dat het na vier jaar tijd is voor vers boerenbloed. Vice-voorzitter Jaap Lodders, akkerbouwer in Dronten, neemt per 1 februari de voorzittershamer over.

“Team Agro NL was echt wel een beetje mijn kindje en afscheid nemen is dan best een moment. Het doel bij oprichting van de stichting wordt onverminderd nagestreefd en is actueler dan ooit; kennis vergroten over het echte boerenleven en het werk in de agrarische sector. Wij laten met de ambassadeurs zien hoe boeren Nederland smaak en kleur geven.”

Geertjan Kloosterboer blijft vol passie zijn boerenverhaal vertellen, maar niet meer als voorzitter. De Gouden Trekker verhuist hiermee nu ook formeel van het oosten naar het meer centraal gelegen Flevoland.

Mooie 'acties'

Kloosterboer vindt dat er goede resultaten zijn behaald. “Mooie acties zoals de ‘Gouden Trekker Award’. Een prijs voor iemand die zelf geen boer is, maar zich wel hard maakt voor de agrarische sector. Of ‘Make a Date’, de Valentijnsactie waar boeren niet-agrariërs op date vragen. En ‘Rondje Kavelpad’; mensen uitnodigen voor een rondleiding door je stal of over de akker. Gelukkig zijn er ook politici op date of Rondje Kavelpad geweest. Bij hen ontbreekt het soms ook aan praktijkkennis. Een bijzondere actie was de ‘Ambtenaren Stage’ waarbij mensen die werken bij het ministerie van Landbouw een dagdeel meelopen op een boerderij. Zo kwam Den Haag naar de boer in plaats van andersom. Al onze acties zijn gericht op de verbinding tussen burger en boer.”

 

Coole boeren

Om boeren te helpen bij die gesprekken kunnen zij zich sinds kort inschrijven voor de cursus ‘Coole Boeren’. Hoe ga je om met vragen van mensen? Hoe leg je jouw verhaal duidelijk uit en vooral hoe kom je over? Team Agro NL biedt deze cursus aan met praktische oefeningen voor boeren en tuinders.

Samenwerking

De agrarische sector ligt onder een vergrootglas, daarom is het voortzetten van Team Agro NL zo belangrijk. En dat gaat Jaap Lodders, samen met de boerenambassadeurs zeker doen. “De basis van Team Agro NL is stevig neergezet. Nu gaan we die verder uitdiepen en verbreden.”

De akkerbouwer uit de Flevopolder houdt van doorpakken met open vizier. “Ik ben iemand die van doorpakken houdt, maar ook zeker van verbinden. Je merkt dat tussen de verschillende organisaties de samenwerking op gang komt. Samen sta je ook zoveel sterker. En we willen allemaal hetzelfde: laten zien wat we doen en voor wie wij zo hard aan het werk zijn.”

 

Boerenambassadeurs werken aan gezamenlijke boodschap

Team Agro NL staat voor verbinding tussen boer en burger en openheid over het echte boerenwerk. Binnen Team Agro NL hebben de boerenambassadeurs als Nederlandse voedsel- en bloemenmakers de krachten gebundeld voor een krachtige sectorpromotie. Zo wordt gewerkt aan een gezamenlijke boodschap vanuit de hele agrarische sector.

Andere nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?