Team-Agro-NL_beeldmerk

Team Agro maakt tour door Nederland

Team Agro NL gaat on tour! De komende weken houden wij op diverse plekken in Nederland informatiebijeenkomsten voor boeren en tuinders. Tijdens deze avonden informeren wij hen over de plannen van Team Agro NL: Waarom is het belangrijk dat iedereen zich achter dit initiatief schaart? Wij roepen hen tevens op donateur te worden van Team Agro NL. De donatieactie gaat vrijdag 16 februari van start. Meer informatie daarover volgt.

De informatieavonden worden gehouden op woensdag 21 februari bij varkenshouder Johnny Hogenkamp (Farm Focus, Schapendrift 7a te Dalfsen), op donderdag 22 februari bij leverancier van technieken voor kuikenbroederijen Hatchtech (Gildetrom 25 te Veenendaal), op woensdag 7 maart in Boerderijmuseum De Pothaar (Pothaarsweg 80 te Bathmen en op woensdag 28 maart bij CAV Agrotheek (Zuidrak 18 te Wieringerwerf).

De ontvangst is op alle avonden om 19.30 uur, aanvang is 20.00 uur. De avonden worden gesponsord door Farm Focus, Hatchtech, Dierenartsenpraktijk DAP Beltrum en CAV Agrotheek. ‘Wij zijn heel blij met deze steun voor Team Agro NL’, zegt voorzitter Geertjan Kloosterboer. ‘Dit geeft aan dat ook veel bedrijven toekomst zien in ons initiatief en ons graag willen steunen.’

Op 22 en op 28 maart worden ook informatieavonden gehouden voor boeren en tuinders in Zuid- Nederland en Noord-Nederland. De locaties volgen zo snel mogelijk.

Doel Team Agro NL

Team Agro NL is in januari officieel als stichting opgericht. Met bestaande pr-initiatieven en -organisaties wil Team Agro NL gezamenlijk met boeren en tuinders de pr en promotie voor de Nederlandse land- en tuinbouw uitvoeren. Tot nu toe is er geen structurele pr en communicatie voor de agrarische sector, terwijl dit wel keihard nodig is. ‘Er is nog veel versnippering en er wordt weinig met elkaar afgestemd. Dat kan en moet beter. Onze boeren en tuinders zijn zélf het grootste pr-bureau van Nederland en als wij allemaal samenwerken binnen Team Agro NL, kunnen we als Nederlandse land- en tuinbouw een krachtig geluid laten horen’, zegt voorzitter Geertjan Kloosterboer. In Team Agro NL zijn alle type landbouwsectoren en alle type boeren vertegenwoordigd. ‘Dat maakt ons uniek en sterk, want nooit eerder zaten alle sectoren aan één tafel voor gezamenlijke pr en promotie.’

 

Steun

Team Agro NL wordt inmiddels gesteund door diverse bestaande agrarische pr-initiatieven, zoals Varkens Vandaag, Stichting Blij met een Ei, mmmEggies, Boerburgertweet, Boer Bewust, Boerburgertweet, Farm & Country Fair, Vallei Boert Bewust, Salland Boert en Eet Bewust, Wija Digital marketing, Boeren van Nederland, Farmers United, Keten Duurzaam Rundvlees, marketingbureau Claim Your Aim (bekend van de boerinnenkalender), Stichting Het Platteland, Wakkere Boerin, Varkens.nl, agrarisch adviesbureau Countus en het boerencollectief Zmaakmakers uit Zeewolde. LTO Noord en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders hebben eveneens hun steun uitgesproken. De samenwerking wordt in de komende periode verder vorm gegeven.

Donateurs

Tijdens de informatieavonden zullen nog meer organisaties, sectoren en pr-initiatieven worden opgeroepen om met zijn allen samen te werken binnen Team Agro NL. Ook zal Team Agro NL tijdens deze avonden alle boeren en tuinders oproepen donateur te worden. ‘Als alle 50.000 boeren en tuinders in Nederland Team Agro NL steunen met 50 euro per jaar, hebben wij als sector jaarlijks een budget van 2,5 miljoen euro voor een krachtig en eenduidig promotieoffensief voor de hele agrarische sector. Iedereen profiteert daar van mee’, legt Kloosterboer uit. ‘Structurele pr, samenwerking en krachtenbundeling is keihard nodig om de Nederlandse land- en tuinbouw beter te promoten en de maatschappij beter te laten zien waar hun voedsel vandaan komt. Belangenbehartigers zijn geen pr-bureau. Dat zijn de boeren en tuinders zelf.’

Team Agro NL is te volgen op Twitter (www.twitter.com/teamagronl) Facebook (www.facebook.com/teamagronl) en vanaf volgende week via www.teamagro.nl. Het Deventer marketingcommunicatiebureau Claim Your Aim, bekend van de Boerinnen Kalender, werkt hierin met Team Agro NL samen en maakt deze website kosteloos.

Andere nieuwsberichten

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?