Team-Agro-NL_beeldmerk

Team Agro NL reikt De Gouden Trekker uit

Team Agro NL reikt vanaf 2019 jaarlijks de award De Gouden Trekker uit aan een burger (of een groep burgers) die zich hard maakt of maken voor de agrarische sector en actief is of zijn met promotie van de Nederlandse land- en tuinbouw.

Team Agro NL reikt Gouden Trekker Award uit
V.l.n.r.: Jolanda Kieftenbeld (secretaris Team Agro NL), Geertjan Kloosterboer (voorzitter Team Agro NL) en Henny Verhoeven (penningmeester Team Agro NL) met De Gouden Trekker

De Gouden Trekker is een kunstwerk gemaakt door de Veluwse kunstenaar Gerrit van Emous 

De Gouden Trekker

Dit heeft Team Agro NL vrijdagavond 5 oktober bekendgemaakt tijdens de releaseparty van de Boerinnen– en Boerenkalender 2019. De Gouden Trekker is een speciaal voor Team Agro NL gemaakt beeldje van een gouden trekker, gemaakt door de Veluwse kunstenaar Gerrit van Emous. De Gouden Trekker verwijst naar de winnaar of winnares, die voor de Nederlandse land- en tuinbouw letterlijk een ‘gouden trekker’ is.

 

Kandidaten
Iedereen die, zonder zelf boer of boerin te zijn, zich bewezen heeft ingezet of inzet voor een positief imago van boeren en tuinders én die met zijn of haar activiteiten uitdraagt hart te hebben voor onze voedsel- en bloemenmakers, maakt kans op de award. Om in aanmerking te komen voor de prijs hebben kandidaten zich daarnaast bewezen ingezet voor de verbinding tussen boer en burger en/of platteland en stad.

 

Burgers betrekken bij boeren

Met de award wil Team Agro NL méér burgers betrekken bij de agrarische sector. “Met deze award willen wij burgers stimuleren samen met ons en de samenwerkende pr-initiatieven op te komen voor de land- en tuinbouw en samen met de boeren en tuinders mee te helpen aan het vergroten van het draagvlak en daarmee het bestaansrecht van de agrarische sector in Nederland”, aldus voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL.

 

Nomineren
Nomineren kan vanaf vandaag. Dit kan via: www.goudentrekker.nl. Iedereen mag iemand nomineren en iedereen kan genomineerd worden, mits deze persoon zelf geen boer(in), tuinder, teler of visser is. Ook zijn bestuurs- en werkgroepleden en boerenambassadeurs van Team Agro NL uitgesloten van het winnen van De Gouden Trekker.

De Gouden Trekker wordt in het voorjaar van 2019 uitgereikt. Plaats en precieze datum worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Nomineer hier de kandidaat van jouw keuze!

Andere nieuwsberichten

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?