Team-Agro-NL_beeldmerk

Team Agro onthult ‘Gouden Trekker’

Met ruim 55.000 bezoekers, verdeeld over vier mooie beursdagen van 14 t/m 17 september, was het een gezellige drukte van belang in Biddinghuizen. Nieuw op deze gecombineerde AgroTechniek- en GroenTechniek-Holland beurs was het ‘AgroPromoPaviljoen’. Een initiatief, vormgegeven door Vereniging ‘Kom bij de Boer’, Stichting ‘Team Agro NL’, Mijno van Dijk en Johan Boeder, in nauwe samenwerking met Fedecom Fairs. Het paviljoen was opgedeeld in verschillende ‘corners’ en had als doel boeren en niet-boeren dichter bijeen te brengen middels informatie, discussie, een familiequiz en proeverijen.

Voor jong en oud

Tot in elke uithoek viel er wat te beleven, zeker ook voor kinderen. Van innovatie tot recreatie, van handige apps tot hightech machines en methodes, en van lichamelijke tot geestelijke ‘voeding’ voor de inwendige mens. Veel bedrijven en organisaties waren aanwezig of bereid tot sponsoring. Zo was de stand aangekleed met veel groen, konden de bezoekers mooie producten rechtstreeks van de boerderij proeven, zoals verse melk, kaas, groente, kruiden, zuivel en werd er ter plekke verse boerderijfriet gebakken. Vele bezoekers kwamen op de heerlijke geuren af. Als klap op de vuurpijl was er een seminar-middag en een complete barbecue-avond.

Het belang van boerderij-educatie werd door de nieuwe Flevolandse tak ‘Kom bij de boer’ uit de doeken gedaan, onder andere met een traptrekker-parcours met merken van diverse importeurs en dealers, en vele kleine gesponsorde modellen om mee te spelen in de aanwezige zandbak. Team Agro NL was gastheer/vrouw van het ‘AgroPromoPaviljoen’. Zij mochten hun nieuwe ‘Gouden Trekker’ onthullen op de beurs, mede mogelijk gemaakt door Mijno van Dijk Mechanisatie. Deze rijdende mascotte hoort bij de award, die uitgereikt wordt aan een gouden (lees: beste) ‘trekker’; een niet-boer die zich hard maakt voor de agrarische sector en actief bezig is met promotie van de Nederlandse land- en tuinbouw.

De organisatoren van het AgroPromoPaviljoen

Het was een eerste editie die in heel korte tijd door een kleine club enthousiaste mensen tot een geweldig resultaat heeft geleid. Zeker voor herhaling vatbaar, mogelijk in een andere vorm of opstelling, maar er is een grote eerste stap gezet. Op naar nog meer verbinding en graag tot over twee jaar!

Andere nieuwsberichten

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?