Team-Agro-NL_beeldmerk

Verkiezing Gouden Trekker nadert ontknoping!

Zes genomineerden. Niemand van hen is boer. En toch maken zij kans op een echte boeren-award. Het collectief van boeren, tuinders en vissers in Nederland, Team Agro NL reikt op 19 juli tijdens de Zwarte Cross deze award uit aan een persoon of groep personen die zich inzet voor een positief imago van de agrarische sector. Kanshebbers op het felbegeerde beeldje zijn; Slager Gertjan Kiers, Ester Broug (boerenfluitjes), Yvon Jaspers (Boer Zoekt Vrouw), Zwarte Cross, Bennie Jolink (Normaal) én het koningspaar Willem-Alexander en Máxima.

Wie wint de Gouden Trekker Award?

Waardering

,,Boeren willen graag gewaardeerd worden door de burger, maar boeren waarderen de burgers ook. Dat is reden waarom wij deze prijs hebben ingesteld. Mensen die zelf geen boer zijn, maar zich toch voor boeren en tuinders inzetten, vinden wij heel bijzonder en die inzet willen wij belonen. Zij zorgen voor het creëren van maatschappelijk draagvlak voor de sector, wat onlosmakelijk verbonden is aan het bestaansrecht van de land- en tuinbouw in Nederland”, zegt voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL.

Team Agro NL wil met deze award tevens bewustwording creëren over hoe belangrijk het is de verbinding tussen boer en consument te herstellen en te versterken én een positief imago voor de land- en tuinbouw sector te bevorderen.

Winnaars

Jan Bronninkreef, winnaar Expeditie Robinson 2018 én melkveehouder in Overijssel, toerde de afgelopen maanden samen met Team Agro-lid Femke Wiersma op een échte Gouden Trekker door het land om de kanshebbers te bezoeken. Op www.goudentrekker.nl vertellen de genomineerden in een video over wat zij doen voor de agrarische sector. Hier kunt u ook de tussenstand bekijken.

De genomineerden zijn niet de enige kanshebbers, mensen die nu hun stem uitbrengen maken zelf ook kans om zelf in de prijzen te vallen. Er zijn verschillende prijzen die onder de stemmers verloot worden; tickets voor de Zwarte Cross, een rondrit op een boerenwagen achter de Gouden Trekker en meer. Op de Farm & Country Fair in Aalten worden op vrijdag 21 juni de winnaars van 2 toegangsbewijzen voor de Zwarte Cross bekend gemaakt.

Kijk op www.goudentrekker.nl voor de video’s van de kandidaten en breng uw stem uit!

Andere nieuwsberichten

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?