Team-Agro-NL_beeldmerk

Weer vier nieuwe boerenambassadeurs voor Team Agro NL

Team Agro NL, hét collectief van Nederlandse boeren en tuinders heeft weer vier nieuwe boerenambassadeurs erbij. Biologisch melkveehouder Niels van Vilsteren (17) uit Zwolle, melkveehoudster Dieuwke Bakker uit het Friese Menaam, dierenarts Dimitry Verduijn uit het Gelderse ’t Joppe en gewasbeschermingsspecialist Harrie Hoeben uit het Brabantse Maarheeze gaan zich in hun regio inzetten voor een positief imago van de land- en tuinbouw.

 

Van Vilsteren is met zijn 17 jaar oud de jongste boerenambassadeur in Nederland en wordt actief in de regio Zwolle/Kampen en Noordwest-Overijssel. In Overijssel waren al actief als boerenambassadeur: Linda Kopczinksi (Twente), Antje Kingma en Annemarie Noordman (Salland, Vechtdal en Noord-Overijssel).

Dieuwke Bakker is boerenambassadeur voor Friesland, Dimitry Verduijn voor Gelderland (waar ook al eerder Suzanne Ruesink ui Aalten werd benoemd) en Harrie Hoeben voor Noord-Brabant.

Tien ambassadeurs
Team Agro NL heeft nu in totaal tien boerenambassadeurs in zes provincies. Dit jaar moeten er, wat Team Agro NL betreft, in alle provincies ambassadeurs voor de Nederlandse land- en tuinbouw zijn aangesteld.

“Er bestaan nog te veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw. Het is aan de boeren en tuinders zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media. Door de krachten te bundelen in Team Agro NL kunnen we dat. Boeren willen de maatschappij nog meer betrekken bij wat onze voedsel- en bloemenmakers doen. Dankzij deze regionale ambassadeurs worden we als sector nog beter vindbaar en zichtbaar voor de burger, media en politiek”, zegt voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL.

Uniek
Het aanstellen van boerenambassadeurs is uniek in Nederland en een nieuwe stap in nog betere communicatie en voorlichting over de land- en tuinbouw. “Wij zijn heel blij met deze vier nieuwe boerenambassadeurs en ook blij dat niet-boeren zich hebben aangemeld, zoals dierenarts Dimitry Verduijn en gewasbeschermingsspecialist Harrie Hoeben. Zo trekken we de communicatie over de agrarische sector nog breder”, aldus Kloosterboer.

Gezicht
De boerenambassadeurs zijn (mede) het gezicht van Team Agro NL in zijn of haar regio. Zij zijn een spin in het web die weten wat er aan agrarische activiteiten plaats vindt in hun regio en weten welke actuele onderwerpen er spelen, die aandacht verdienen. De boerenambassadeurs verbinden maatschappelijke organisaties, (groepen) burgers, lokale en regionale politiek en media met de boeren en tuinders in hun regio.

Er is nog plek voor meer boerenambassadeurs. Belangstellenden kunnen daarvoor contact opnemen met secretaris Jolanda Kieftenbeld, via contact@teamagro.nl.

 

Andere nieuwsberichten

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?