Team-Agro-NL_beeldmerk

Vijf nieuwe boerenambassadeurs voor Team Agro NL

Na Gelderland nu ook boerenambassadeurs in Overijssel, Utrecht en Flevoland

Team Agro NL, hét collectief van Nederlandse boeren en tuinders heeft vijf nieuwe boerenambassadeurs. Akkerbouwer Jaap Lodders uit Swifterbant, vleeskuikenhouder Erik van Veldhuisen uit Renswoude, varkenshoudster Annemarie Noordman uit Lemelerveld, natuurboerin Antje Kingma uit Dalfsen en melkveehoudster Linda Kopczinski uit Losser gaan zich in hun regio inzetten voor een positief imago van de land- en tuinbouw.

1/3 van Nederland is vertegenwoordigd

Lodders is boerenambassadeur voor Flevoland, Van Veldhuisen voor de provincie Utrecht, Noordman en Kingma samen voor Salland, Vechtdal en Noord-Overijssel en Kopczinski voor de regio Twente. Team Agro NL heeft nu, met melkvee- en varkenshoudster Suzanne Ruesink uit Aalten (sinds juni boerenambassadeur voor Gelderland) in totaal zes boerenambassadeurs in vier provincies. Dit jaar moeten er, wat Team Agro NL betreft, in alle provincies ambassadeurs voor de Nederlandse land- en tuinbouw zijn aangesteld.

‘Er bestaan nog te veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw. Het is aan de boeren en tuinders zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media. Door de krachten te bundelen in Team Agro NL kunnen we dat. Boeren willen de maatschappij nog meer betrekken bij wat onze voedsel- en bloemenmakers doen. Dankzij deze regionale ambassadeurs worden we als sector nog beter vindbaar en zichtbaar voor de burger, media en politiek’, zegt voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL.

Uniek

Het aanstellen van boerenambassadeurs is uniek in Nederland en een nieuwe stap in nog betere communicatie en voorlichting over de land- en tuinbouw. ‘Wij zijn heel blij met deze vijf nieuwe boeren en boerinnen. Diverse sectoren en leeftijden zijn vertegenwoordigd. Zo wil Linda bijvoorbeeld vooral ambassadeur zijn voor de agrarische jongeren. Een belangrijke groep, die staat voor de toekomst van de Nederlandse land- en tuinbouw.’

 

Gezicht

De boerenambassadeurs zijn (mede) het gezicht van Team Agro NL in zijn of haar regio. Zij zijn een spin in het web die weten wat er aan agrarische activiteiten plaats vindt in hun regio en weten welke actuele onderwerpen er spelen, die aandacht verdienen. De boerenambassadeurs verbinden maatschappelijke organisaties, (groepen) burgers, lokale en regionale politiek en media met de boeren en tuinders in hun regio. Voor elke provincie zoekt Team Agro NL momenteel boeren en boerinnen, tuinders, telers, maar ook jagers of vissers met passie voor de agrarische sector en die de trots voor het Nederlandse agrarische product kunnen en willen uitdragen. ‘

Andere nieuwsberichten

Kom kijken bij de boer op het RondjeKavelpad

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?