Team-Agro-NL_beeldmerk

Winactie AgroPromoPaviljoen

Denk mee en win een skydive!

Nieuw op de grootste landbouwbeurs van Nederland is het AgroPromoPaviljoen, waar we tegenstellingen tussen boer en burger willen overbruggen. Hier vind je onder andere naast een ‘klaagmuur’ ook een ‘bijdraagmuur’. Bezoekers kunnen hier hun positieve ideeën deponeren. Wat is het mooiste idee voor verbinding tussen boer en burger en/of tussen stad en platteland? Tips kunnen in de ‘bijdraag-box’ worden gedeponeerd en de bedenker maakt zo kans op een weekendje Texel voor 2 personen. Dit bestaat uit een overnachting in Boutique Hotel Texel mét een tandem-skydive boven het eiland, van Paracentrum Texel!

 

Hoe en waar kan ik meedoen?

Kom naar ons paviljoen en deponeer jouw beste idee voor verbinding in de ‘bijdraag-box’! Een driekoppige jury zal na de beurs het beste idee selecteren. Deze geweldig mooie dubbele prijs is ter beschikking gesteld door beide Texelse bedrijven, die hiermee een heel mooi gebaar maken. Hier zijn de initiatiefnemers van het paviljoen dan ook erg dankbaar voor. Gastheer/gastvrouw van het paviljoen is Stichting Team Agro NL. De beurs wordt gehouden van 14 t/m 17 september 2022, op het Walibi evenemententerrein in Biddinghuizen. Het AgroPromoPaviljoen is te vinden op kavel 4.21.

Over het AgroPromoPaviljoen

Een aantal leden heeft de handschoen opgepakt om een platform te creëren met als doel tegenstellingen tussen boer en burger te overbruggen. Het is hoog tijd, de overwegend negatieve beeldvorming over de agrosector om te buigen naar een positieve. De beurs heeft een groot bereik en is daarom zeer geschikt voor het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappelijke discussie in de agrosector en, in het verlengde daarvan, tegenwicht te bieden aan negatieve berichtgeving, waarmee de sector helaas zo vaak wordt geconfronteerd. Binnen het paviljoen krijgen diverse maatschappelijke (non-profit)organisaties, die staan voor positieve en constructieve actie en beeldvorming, de kans om interactie met het beurspubliek en de media aan te gaan.

Themacorners

Om de positieve beeldvorming een gezicht te geven, is het nieuwe AgroPromoPaviljoen opgedeeld in een flink aantal ‘themacorners’. In deze ‘corners’ tref je diverse initiatieven. Voor burgers een mooi ‘kijkje-in-de-keuken’ en voor boeren een bron van inspiratie voor hun eigen communicatie naar hun directe omgeving. Te denken valt aan corners voor: kinderen, zorg, educatie, natuurbeheer, recreatie, innovoatie enz. Verder zal er een mini-seminar op de eerste dag plaatsvinden en extra sprekers op de vrijdag. Tevens komt er een keet, ‘voor wie het even niet meer weet’ met een ‘klaagmuur’ van stro waar een ieder zijn zorgen kwijt kan. Als tegenhanger is er nu dus ook de ‘bijdraagmuur’ met een prachtige hoofdprijs voor het beste idee.

Andere nieuwsberichten

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?