Team-Agro-NL_beeldmerk

Team Agro NL wil boerenambassadeurs in heel Nederland

Femke Wiersma, bekend van Boer Zoekt Vrouw, geeft aftrap op Farm & Country Fair

Team Agro NL wil in heel Nederland ‘boerenambassadeurs’ aanstellen. Deze ambassadeurs worden door Team Agro NL ingezet om het verhaal van de Nederlandse boeren, boerinnen, tuinders, telers én vissers breed uit te dragen.

Team Agro NL is hét collectief van boeren, tuinders, vissers en loonwerkers in Nederland, waarin de krachten zijn gebundeld en intensief wordt samengewerkt tussen alle agrarische sectoren en een groot aantal agrarische pr-initiatieven. Doel van Team Agro NL is om, door gezamenlijk op te treden, het verhaal van de Nederlandse land- en tuinbouw door boeren, tuinders, telers, vissers en loonwerkers beter en effectiever in de maatschappij, media en politiek te vertellen.

Door in elke provincie ambassadeurs voor onze mooie sector te benoemen, gaan we ervoor zorgen burgers, media en politiek nog beter worden bereikt met het verhaal van onze landbouw, tuinbouw en visserij’, zegt voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL.

Femke Bakhuis-Wiersma, bekend van Boer Zoekt Vrouw, geeft namens Team Agro NL op 22 juni, tijdens de opening van de Farm & Country Fair in Aalten de aftrap voor de ambassadeursactie van Team Agro NL en stelt de eerste ambassadrice voor. De opening van de Farm & Country Fair is op 22 juni om 14.00 uur aan de Westendorperweg 2, 7122 JT in Aalten.

Trots

Voor elke provincie zoekt Team Agro NL boeren en boerinnen met passie voor onze mooie sector en die de trots voor ons Nederlandse agrarische product kunnen én willen uitdragen. ‘We hebben heel veel mensen in onze sector die het verhaal over ons voedsel en onze bloemen uitstekend kunnen uitdragen. Maar ook hier geldt: als dit versnipperd gebeurt, komt de boodschap ook versnipperd aan in de maatschappij’, aldus Kloosterboer. ‘Vandaar dat wij ook hier de krachten gaan bundelen om de maatschappij nog meer te betrekken bij wat er gebeurt op het boerenerf.’

Kloosterboer: ‘Of je nou voedsel of bloemen produceert op de gangbare manier, op de biologische manier of op een andere duurzame wijze, het Nederlandse product is een product om trots op te zijn. Nederland voedsel en bloemen worden gemaakt volgens strenge regels op het gebied van milieu, dierenwelzijn, hygiëne, diergezondheid en voedselveiligheid en met oog voor mens, dier en omgeving. Deze boodschap en het aan de burger laten zien, hóe onze boeren en tuinders voedsel en bloemen produceren, moeten we als sector beter communiceren met de maatschappij. Er bestaan nog te veel misverstanden en aannames. Het is aan de boeren en tuinders zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media. Door de krachten te bundelen in Team Agro NL kunnen we dat.’

 

Wat wordt van de ambassadeurs verwacht?
De ambassadeur is het gezicht van Team Agro NL in zijn of haar regio. Hij/zij is een spin in het web die weet wat er aan agrarische activiteiten plaats vindt in zijn/haar regio en weet welke actuele onderwerpen er spelen, die aandacht verdienen. Goede contacten met maatschappelijke organisaties, (groepen) burgers, lokale en regionale politiek en media zijn onmisbaar. Evenals weten welke wensen en vragen er leven bij deze groepen of organisaties.

Wij vragen:

 • Passie en trots voor het Nederlandse product
 • Kennis van en een actieve rol op sociale media, middels het plaatsen en delen van berichten
 • Kennis van de agrarische (PR) activiteiten in je regio  zodat je die kunt delen en promoten
 • Contacten onderhouden met maatschappelijke organisaties, burgers, media en politiek
 • Snel kunnen schakelen met andere ambassadeurs en de samenwerkende organisaties in Team Agro NL
 • Het uitdragen van het belang van Team Agro NL onder collega’s
 • Representatief voorkomen

 

Wij bieden:

 • Een hecht TEAM met boeren en boerinnen vol passie waarin je een belangrijke rol kunt spelen
 • Concrete ondersteuning bij het uitdragen van het belang van de Nederlandse land- en tuinbouw en visserij
 • Deelname aan debatten, beurzen, evenementen of andere, voor de agrarische sector belangrijke, bijeenkomsten
 • Cursus sociale media
 • Breed netwerk aan contacten
 • Onkostenvergoeding

 

Wil jij graag ambassadeur zijn van de Nederlandse landbouw, tuinbouw en visserij? Wil jij de sector in een positief daglicht zetten binnen Team Agro NL? En wil je graag bijdragen aan meer waardering voor het Nederlandse product? Meld je dan aan via contact@teamagro.nl of via het formulier op onze vacaturepagina. Ook loonwerkers en andere vakmensen of bedrijven die de agrarische sector een warm hart toedragen, zijn van harte welkom om zich aan te sluiten! Voor meer informatie kun je bellen met de Team Agro NL telefoon: 06 25 20 34 50.

Andere nieuwsberichten

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?