Team-Agro-NL_beeldmerk

Gertjan Kiers wint Gouden Trekker

Demoslager Gertjan Kiers uit Weesp (NH) is vrijdag de winnaar geworden van de allereerste Gouden Trekker Award. Deze award is een initiatief van het boeren-, tuinders- en visserijcollectief Team Agro NL en werd uitgereikt op de Zwarte Cross. De prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt en is bedoeld voor een burger die – ondanks dat hij of zij geen boer of tuinder is – zich hard maakt voor de agrarische sector. De award wordt vanaf dit jaar jaarlijks uitgereikt. Het is voor het eerst dat boeren een prijs uitreiken aan een burger.

Kiers werd door boeren en tuinders genomineerd voor de award, als schrijver van de Vleesbijbel en vanwege zijn optredens als Demoslager op landelijke televisie. De landelijk bekende slager kreeg van het publiek (dat sinds januari van dit jaar zijn stem kon uitbrengen via www.goudentrekker.nl) de meeste stemmen: 27,1 procent.

Uitreiking 1e Gouden Trekker | Team Agro NL

Liefde voor vlees

„Gertjan spreekt vol passie over vlees en leert het publiek over de herkomst en de nutritionele waarde van vlees. Ook in de overige media en in het onderwijs draagt Gertjan Kiers de liefde voor vlees en voor de voedselmakers, de boeren en tuinders, nationaal en internationaal uit. Hij deelt zijn passie regelmatig tijdens workshops, al dan niet in combinatie met een proeverij, waardoor hij de burger intensief betrekt bij de voedselproductie. Gertjan is trots op zijn ambacht en voert dit met verve uit. Als gastdocent helpt hij bij het begeleiden van jongeren om de top van de gastronomie te bereiken”, aldus de jury.

Gertjan Kiers is heel trots op het winnen van deze award. „Vooral dat ik gekozen ben door boeren zelf, maakt het extra mooi.”

Uitreiking

De uitreiking werd gepresenteerd door Femke Wiersma (bekend van Boer Zoekt Vrouw) en melkveehouder Jan Bronninkreef (winnaar Expeditie Robinson). De award, gemaakt door de Velwuse kunstenaar Gerrit van Emous, werd uitgereikt door Miss Boerin 2019, Nadieh Bruinsma en Miss Agro 2019, Frederique Kleefstra, beiden afkomstig uit Friesland.

Behalve Gertjan Kiers waren Ester Broug (Boerenfluitjes), Yvon Jaspers, Bennie Jolink, de organisatie van de Zwarte Cross en het koningspaar Willem-Alexander en Máxima, genomineerd voor de prijs.

Yvon Jaspers eindigde op de tweede plaats met 22,9 procent van de stemmen. Willem-Alexander en Màxima werden derde met 15,8 procent van de stemmen. Op Ester Broug stemde 13,4 procent, op de voet gevolgd door Bennie Jolink met 13,2 procent van de stemmen. De Zwarte Cross kreeg 7,5 procent van de stemmen.

 

Nominaties 2020

Binnenkort start Team Agro NL de nominatieronde voor De Gouden Trekker 2020. Publiek kan dan opnieuw namen inzenden van mensen van wie zij vinden dat deze een letterlijke Gouden Trekker is voor de agrarische sector.

Bekijk hier de foto’s van de uitreiking op de Zwarte Cross.

Andere nieuwsberichten

Kom kijken bij de boer op het RondjeKavelpad

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?