Team-Agro-NL_beeldmerk

Inzamelingsactie Doneerjetrekkertje

In de weken voorafgaand aan 1 oktober en de eerste boeren protest-actie in Den Haag heeft “Boeren van Nederland” een ludieke ‘sidekick-actie’ bedacht: een inzameling van speelgoedtrekkertjes voor minder bedeelde gezinnen in Den Haag.

Het idee ontstond toen een aantal boeren en burgers zich niet geroepen voelde om zelf met de trekker naar Den Haag te komen, maar wel op een bepaalde manier steun wilde betuigen. Team Agro ambassadeurs Anneke Verheul en Annemieke Schinkel sloten zich aan bij dit initiatief. Met het geven van een trekkertje voor de minder-bedeelde gezinnen in Den Haag werd dit doel bereikt.[/vc_column_text][/qode_elements_holder_item][qode_elements_holder_item item_padding=”24px 24px 24px 24px” vertical_alignment=”top” advanced_animations=”no”][vc_column_text]Via een website werd bijgehouden hoeveel speelgoedtrekkertjes er al gedoneerd waren. Het inzamelen kwam in een stroomversnelling door veel bedrijven uit de agrarische periferie die grote aantallen trekkertjes beschikbaar stelden voor het goede doel. In Stedum bij Annemieke Schinkel werd via een boeren-whatsappgroep een inzameling bij haar in de schuur georganiseerd met een enorm saamhorigheidsgevoel als gevolg.

Uiteindelijk kwamen er 1236 trekkertjes op de teller te staan. Dit alles kwam wederom onze missie ‘verbinden met de burger’ ten goede. De speelgoedtrekkertjes werden aan het eind van de actiedag gedoneerd aan Speelgoedbeurs Den Haag. De kinderen die niet zo snel met het boerenleven in aanraking komen, kunnen nu wel met een trekkertje spelen!

Doneerjetrekkertje Inzamelingsactie

Andere nieuwsberichten

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?