Team-Agro-NL_beeldmerk

Middels groenten in gesprek in Amsterdam

De Boer Burger Brunch op vrijdag 13 december jl. was zeer goed georganiseerd door Agractie Nederland. Er was van alles te proeven. Hamburgers, broodjes ei, gekookte eieren, allerlei soorten kaas, jersey yoghurt, appels, peren, enz. Een gul gebaar naar de inwoners en bezoekers van onze hoofdstad.

Bij het klaarmaken van de plek kwamen al veel nieuwsgierige mensen naar ons toe, waaronder een man die verwonderd vroeg: “Wat gaat hier gebeuren? Allemaal politie en de taxi’s mogen niet verder! Ik snap er niets van. Is dit een demonstratie? Dan is dit toch echt wel de meest vreedzame demonstratie die ik ooit in Amsterdam mee heb gemaakt!”

Team Agro NL had een mooie stand tegen het Dam-Monument aan met de gouden trekker. Er lagen allerlei onbewerkte groenten uitgestald en heel toepasselijk waren vooral de boerenkool zeer geliefd. Ook het uitdelen van de groentehapjes op schalen werkte zeer goed en de kerststukjes gemaakt van groenten trokken veel aandacht. Er werden vele gesprekken in verschillende talen gevoerd.

Alle mensen die wij spraken waren positief over de actie. Ze waren het met ons eens en zeiden dat we vooral door moesten gaan. Onze gouden trekker kreeg ook veel bekijks, van onder andere een vrijgezellengroep uit Zweden. Het leverde een uniek plaatje op! Het was van beide kanten leerzaam en goed om eens het gesprek aan te gaan; ook met een veganist, iemand die zeer begaan is met het klimaat of een Amerikaan afkomstig uit de boerenwereld die ons ‘God’s blessings’ toewenste.

Andere nieuwsberichten

Een update over 2023!

Minister Adema getuige van verkiezing opvolger

Team Agro NL gaat weer op reis!

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?