Team-Agro-NL_beeldmerk

‘De boer dat is de keerl’ op 9 in TOP 2000!

Boeren bestormen Top 2000 met Team Agro

Wat een fantastisch resultaat heeft deze actie opgeleverd! Op initiatief van Team Agro NL is het nummer ‘De Boer dat is de Keerl‘ van Normaal afgelopen december nieuw binnen gekomen in de Top2000 en zelfs op de 9e (!) plek beland. Team Agro NL kijkt terug op een mooie verbindende en positieve actie tussen boeren, burgers en buitenlui.

Bennie Jolink, het boeren boegbeeld van Normaal, sprak tijdens een interview zijn steun uit voor de actie en deze beelden hebben wij in een leuke promotionele video met agrarische beelden verwerkt. Het werd volop gedeeld en gewaardeerd! In de weken voorafgaand aan het stemmen gaven veel volgers op de sociale media blijk van sympathie. Zodoende is onze actie dan ook hartverwarmend veel gedeeld met een top 10 notatie als resultaat.

Niet alleen Normaal bleek succesvol. Zo is er ook veelvuldig gestemd op de andere nummers die wij in onze campagne als extra suggesties noemden. En met succes, want “Op het platteland” van Daniël Lohues belandde op plek 473 in de Top 2000 en de feestelijke kraker “Lekker op de trekker” van Mannenkoor Karrespoor kwam op plek 364 binnen in de lijst der lijsten. Stuk voor stuk heerlijke nummers die onze agrarische harten sneller doen kloppen en die via onze actie positieve aandacht voor de sector opleverden.

In de NPO Radio 2 uitzending van de Top 2000 werd aangehaald dat het stemmen een afspiegeling is van de “stand van Nederland” in 2019. En dat de campagne positief is gewaardeerd bij DJ’s en medewerkers bleek wel tijdens de afkondiging van Paul Rabberingh. Even na 23:00 uur op Oudejaarsavond, na het draaien van Normaal, las hij een Whatsapp-bericht voor van onze voorzitter Geertjan Kloosterboer die uitlegde dat onze actie bedoeld was als “ode aan de boeren” ten behoeve van positieve aandacht: “Muziek is emotie, passie en een weergave van wat er in de samenleving leeft. Daarom vonden wij ‘De boer dat is de keer’l ‘het ideale nummer voor deze actie. De steun van het volk doet ons als boeren goed. Nu is er ook commentaar dat wij de lijst willen manipuleren. Dit is absoluut niet ons doel geweest en is het nog steeds niet. Wij willen gewoon aandacht vragen voor onze prachtsector met een passievol lied.”

Andere nieuwsberichten

Boerenerven gezocht voor RondjeKavelpad 2024

BoerEnLunch 2024 Heerlijk lunchen op de boerderij

Heerlijke boerderijlunch voor honderden Overijsselse leerlingen

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?