Team-Agro-NL_beeldmerk

Zorgboerderijen

Zorgboerderijen zijn unieke en waardevolle initiatieven die landbouw combineren met zorg en welzijn. Op de boerderij wordt een veilige en ondersteunende omgeving geboden voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of aandoening. Zorgboeren richten zich op het bevorderen van het welzijn en bieden daarvoor gevarieerde activiteiten aan. Op zorgboerderijen worden cliënten betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden van de boerderij, zoals dieren verzorgen, groenten verbouwen, tuinieren, en andere landbouwactiviteiten. Dit geeft hen de kans om betekenisvol werk te verrichten, verbinding te maken met de natuur en sociale contacten te leggen.

Zorgboerderijen spelen ook een rol in de integratie van mensen met speciale behoeften in de samenleving. Ze bieden een veilige omgeving waarin cliënten kunnen leren, groeien en zich ontwikkelen. De zorgboer(in) en het team van professionele begeleiders zijn zo een waardevolle aanvulling op de gezondheidszorg. Ze laten zien hoe de landbouwsector kan bijdragen aan het welzijn van individuen en gemeenschappen, en tonen aan dat boerderijen meer kunnen zijn dan alleen producenten van voedsel. Zorgboerderijen hebben een positieve impact op het leven van mensen en dragen bij aan een inclusieve samenleving.

Er wordt gewerkt aan de verdere uitbreiding van deze pagina.
Binnenkort komen hier links naar websites van organisaties van deze sector voor bijv. lesmateriaal, actuele sectorspecifieke informatie en contactgegevens.

Beeldbank

Een uitgebreide collectie foto’s die commercieel rechtenvrij kunnen worden gebruikt, op voorwaarde dat er een passende attributie wordt vermeld. Dit betekent dat bedrijven, media, onderzoekers en andere belanghebbenden deze foto’s kunnen gebruiken voor diverse doeleinden zonder zich zorgen te hoeven maken over auteursrechten.

Op de hoogte blijven?

Wie wordt

De Gouden Trekker

van 2024?