Vraag & antwoord

Hieronder enkele vragen die regelmatig aan ons gesteld worden. Benieuwd naar het antwoord van Team Agro? Klik op de vraag om deze te lezen!

Wat is Team Agro NL?

Een stichting die in het leven is geroepen ter promotie van de agrarische sector. Een overkoepelend orgaan die de krachten van alle bestaande organisaties en initiatieven wil bundelen om als één geheel daadkrachtig naar buiten te treden.

Wat is het voornaamste doel van Team Agro NL?

Wij streven naar saamhorigheid in de agrarische sector en een positief imago van boeren en tuinders in de maatschappij. Op deze manier willen wij jongeren weer enthousiasmeren om boer(in) te worden en tegelijkertijd tegengas bieden op negatieve belichtingen van de agrarische sector in de media & maatschappij. Kortom maken we ons sterk voor positivisme en saamhorigheid!

Hoe denken jullie dit te kunnen realiseren?

Door bestaande initiatieven meer te laten samenwerken en als één collectief naar buiten te treden. Door onderscheid en verdeeldheid binnen de sector terug te dringen. Door burger, media en politiek te bereiken met onze boodschap. Door samen een consistent geluid ten gehore te brengen aan de hand van datgene dat ons verbindt: wij zijn de voedselmakers van Nederland! Wij geven het leven smaak en kleur. Wij zijn trots op ons boerenbestaan en onze werkwijzen.

Is Team Agro NL dan een soort van nieuwe belangenbehartiger?

Nee, belangenbehartiging is een taak voor reeds bestaande organisaties als LTO en andere sectorale instanties. Zij doen dit goed en iedereen moet ook vooral autonoom blijven doen waar hij/zij goed in is. We willen simpelweg alles dat goed is binnen de agrarische sector verbinden en promoten. Samen staan we immers sterk!

Wordt net als milieu- en natuurorganisaties ook de aanval opgezocht?

We zijn vooral bezig met positivisme en promotie en willen zo min mogelijk bezig zijn met aanvallen of verdedigen. Waar mogelijk zullen we onwaarheden in de media zeker ontkrachten, maar we willen negatieve uitlatingen juist voorkomen in plaats van beantwoorden. Daartoe zullen we op strategische momenten de media benaderen en de nodige public relations opbouwen / opzoeken.

Waar en wanneer zijn de eerstvolgende Team Agro NL evenementen?

Onze bijeenkomsten en andere evenementen worden bijgehouden in onze Facebook-agenda.

Wat kun je zelf doen als je achter onze initiatieven staat?

Zeg het voort en probeer zoveel mogelijk van onze en elkaars berichten te delen! Gezamenlijk hebben we een gigantisch bereik dat je niet voor mogelijk houdt. Maak geen onderscheid binnen de sector tussen bijvoorbeeld biologisch of gangbaar, maar help ons mee één geheel te smeden. We hebben zoveel mogelijk boeren, boerinnen, tuinders, volgers, ambassadeurs en donateurs nodig om ons doel te bereiken. Voor alle plannen die we hebben, zijn draagvlak, bereik en geld nodig. Doneer a.u.b. ook een vrijwillige bijdrage via onze website. Alvast bedankt.

Waar gaan jullie alle donaties aan besteden?

We willen met onze gezamenlijke boodschap uiteindelijk niet alleen alle media, maar vooral ook alle burgers en politieke bestuurders bereiken. Om dit te realiseren, zijn wij samen met diverse marketingprofessionals grootschalige landelijke campagnes aan het voorbereiden. Daarnaast reizen wij het hele land door om ons draagvlak te vergroten. Denk hierbij aan voorlichtingen, brainstorms, presentaties en beurzen.

Waarom is er behoefte aan een initiatief als Team Agro NL?

Er is geen structurele PR en communicatie over landbouw. We hebben jarenlang geen weerwoord gehad of genomen omtrent berichtgevingen in de media. Er is geen regisseur, boegbeeld of eenduidige boodschap binnen de sector. Sterker nog, er is verdeeldheid en versnippering daarentegen. Tijd voor een gezamenlijk front!

Wat kunnen we wanneer verwachten?

De plannen die we samen met jullie hebben, zijn van grootse omvang. Belangrijk bij zulke ambitieuze doelen is om gefaseerd en strategisch te werk te gaan. Er is al heel veel gebeurd en de verwachtingen liggen hoog, maar we zitten nog steeds in fase 1: het creëren van draagvlak en sympathie. Op deze manier hopen we eind 2018 niet alleen veel bereik, maar ook de nodige financiële middelen te hebben voor fase 2: campagne voeren door de regionale en landelijke media te activeren. Tot die tijd zul je ons vooral nog veel op social media tegenkomen. Help & deel je mee?

Wat is er na de eerste paar maanden al bewerkstelligd?

Ons avontuur begon bij de Grüne Woche in Berlijn waar de minister van landbouw, natuur en voedselkwaliteit, Carola Schouten, haar steun heeft uitgesproken. Sindsdien hebben we al tientallen publicaties in de media weten te realiseren, beurzen bezocht, bijeenkomsten georganiseerd en zodoende vele samenwerkingspartners weten aangesloten en € 35.000,- aan donaties opgehaald. Daarnaast hebben we tijdens de Miss Boerin Verkiezing onze ambassadrice voor 2018 verkozen: Daniëlle van den Heuvel, een boerin in hart & nieren en tevens model op De Boerinnen Kalender 2018. Maar bovenal hebben we al duizenden mensen bereikt die onze visie delen en Team Agro NL willen steunen.

Waar kan ik geld doneren om jullie te steunen?

Dat kan op deze website door op onderstaande button te klikken. Alvast hartelijk dank voor jouw donatie!

Wij worden gesteund door: